У Львові викрили розробників супутникового комплексу для перехоплення даних, – СБУ

29 Січня 2017 16:42

Співробітники Служби безпеки України викрили факт незаконної розробки та спроби продажу однією зі львівських комерційних структур комплексу моніторингу супутникового зв’язку. Підприємці планували продати його за кордон під виглядом продукції, що не належить до спецтехніки

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що бізнесмени, використовуючи розробки науково-дослідних інститутів, створили комплекс для перехоплення даних, що передаються супутниковими каналами зв’язку.

«Товар» ділки планували продати за кордон під виглядом продукції, яка не належить до спеціальної техніки, призначеної для негласного отримання інформації», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в офісі комерційної структури співробітники спецслужби виявили спеціальну техніку та вилучили документацію, яка доводить наміри керівництва фірми нелегально реалізувати продукцію. Відкрито кримінальне провадження за ст. 359 Кримінального кодексу.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Нагадаємо, раніше прикордонники затримали трьох українців, які намагалися вивезти до Росії військовий пристрій.