smittevyizavodvisualka

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердив переможця міжнародного тендеру на будівництво заводу переробки відходів у Львові. Генеральним підрядником визначили консорціум компаній WTT Netherlands BV — Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва). ЛКП «Зелене місто» сьогодні, 22 жовтня, отримало офіційний лист із результатами розгляду звіту.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Уже до кінця цього року генеральний підрядник має приступити до реалізації наймасштабнішого в Україні екологічного проекту, який реалізовуватиметься за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Разом із тим додаткові внески дають Фонд Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P) і Фонд чистих технологій (CTF), який діє від імені Кліматичних інвестиційних фондів.

Передбачається, що з моменту підписання договору реалізація проекту триватиме 24 місяці. Наразі ж на місці будівництва майбутнього заводу завершуються підготовчі роботи, а поруч — працює станція компостування. А далі почнуть споруджувати комплекс.

Нагадаємо, консорціум із двох фірм — WTT (Нідерланди) та Axis (Литва) будував сміттєпереробні комплекси у кількох містах.

Серед них компанія WTT збудувала:

механіко-біологічний комплекс у районі Саутварк у Лондоні (Велика Британія), операційний період з початку 2012, потужність 87.500 тон/рік;

комплекс із переробки відходів у м. Джульяно (Італія), операційний період з 2012, потужність 36.000 тон/рік;

проектування, будівництво, пуско-налагоджувані роботи та введення в експлуатацію механічного комплексу з сортування побутових відходів у м. Лідс (Велика Британія). Операційний період із 2016, потужність 214.000 тон/рік;