Львівський ресторатор ділиться правилами work-life балансу та розповідає про книги, які варті уваги 

25 Січня 2018 15:17

Вардкес Арзуманян, власник компанії Рестарон, до якої входять львівські ресторани Тарон, Кентавр, Mons Pius: Пиво і М’ясо, Шампанерія Х&Х та Libraria Speak Easy Bar, ділиться своїми порадами в рамках спецпроекту НВ Бізнес #ДелимсясНВ.

1. Які три поради ви дали б собі 10 років тому?

Якби мені знову довелося прожити ці 10 років, я прожив би їх так само. Можливо, якщо б була така можливість повернутися назад, то я б себе, швидше за все, похвалив, ніж дав якусь пораду. Адже похвала надає крила і відкриває нові можливості!

2. Кого ви вважаєте успішним бізнесменом (в Україні або у світі) і чому у нього варто повчитися?

 

Білл Гейтс разом із дружиною Меліндою /  Фото: EPA

Для мене успішний бізнесмен сьогодні – це той, кому вдалося своїм бізнесом переламати вектор розвитку людства. Я вважаю, що такими людьми в 20-21 столітті можна вважати трьох людей – Білла Гейтса, Стіва Джобса та Ілона Маска. Це люди, які змінили світ.

В області ресторанного бізнесу приклад Рея Крока, засновника Макдональдс, надихатиме ще не одне покоління. Часто думаю про Томаса Едісона, який приблизно 150 років тому почав виробництво речей, які змінили свідомість людей.

Як широко мислили ці люди! В них усіх мене захоплює широта та глибина думки, яка стала їх бізнес-ідеєю.

3. Яким має бути співробітник, аби через рік після його найму ви сказали, що зробили правильний вибір?

Основна якість, якою володіють співробітники, потрапляючи до нас, – це амбітність. Але якщо за рік у мене не з’явилося бажання підвищити цього працівника, отже я помилився. Ціную тих, хто виправдовує мої очікування.

4. Назвіть кілька останніх книг і фільмів, які вас вразили. Чим вони вам сподобалися?

© nashformat.ua via Facebook

З книг, прочитаних за останній час, хочу відзначити Капітал в ХХІ столітті Томаса Пікетті – люблю аналітичні книги про проблеми економіки. Ця книга розкриває цікаві факти й особливості розвитку економіки від 18 століття і до нинішніх днів, дає відповіді на актуальні питання і ґрунт для роздумів про майбутнє.

© mdk.insta via Instagram

 

Сила підсвідомості, або Як змінити життя за 4 тижні Джо Діспензи. Подобається досліджувати можливості мозку – вони безмежні й завжди дивують.

Кадр з фільму Ідеальні незнайомці / © Lotus Production

На кіно залишається не так багато часу, але два фільми запам’яталися найбільше: Засновник – створений на реальних подіях заснування корпорації Макдональдс, та Ідеальні незнайомці – дотепна трагікомедія, побудована на блискучих діалогах семи героїв, які перебувають в одній кімнаті. Це наочний доказ того, що у кожної людини є свої таємниці і секрети, які часом можуть бути досить нешкідливими, але про які краще не знати нікому, інакше це може привести до непередбачуваних наслідків

5. Як правильно дотримуватися work-life балансу, щоб не втомлюватися і бути ефективним?

Перше і найголовніше – треба висипатися і подорожувати, іноді це можна поєднувати. Читання так само перемикає мозок в режим відпочинку, при цьому дарує можливості отримати нову інформацію.

6. Де шукати натхнення?

Подорожі, виставки та спілкування з колегами. Потрібно завжди звіряти свої координати – де ти знаходишся і до чого тобі йти.

Джерело: biz.nv.ua