У Бориславі планують створити музей нафти

6 Липня 2017 18:03

У Бориславі розробили проект під назвою: “Нафтова колиска Європи. Забута історія Польщі й України”. Його планують втілити в життя разом з польським партнером − гміною Санок по програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014 – 2020”, повідомляє прес-служба Бориславської міської ради.

По українській стороні згідно проекту передбачається створення музею нафто- і газовидобутку і будівництво макету нафтової вежі у парку Борислава висотою 28 метрів, зі встановленням оглядової вежі, експозиційної зали і зали для проведення конференції і семінарів. Відповідно буде організовуватися благоустрій навколо цієї вишки – підведення електроенергії, води, встановлення автономної каналізації.

У результаті планується транскордонна співпраця: польські делегації приїжджатимуть до м. Борислава, а з Борислава – до гміни Санок; також польські туристи відвідуватимуть Борислав, за різними туристичними маршрутами, де показуватиметься привабливість міста Борислава як у лікувальному, так і в пізнавальному планах.

Документи на цей проект подані, остаточне оцінювання триватиме до листопада 2017 року.

Джерело: STATUS QUO