Ціни на олію, цукор, гречку, хліб, фрукти і овочі в березні зростуть у середньому на 4-6%, в той час як продукти тваринного походження подешевшають на 5-7%.
Про це повідомили в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
“Вартість олії, цукру, гречки і хліба в березні може зрости на 4-6% під впливом зростання тарифів на електроенергію і зниження рівня запасів. Що стосується продукції тваринництва, то березень відзначиться зниженням цін на 5-7%”, – говориться в повідомленні .
Очікуване зниження вартості продукції тваринництва в асоціації пояснили скороченням попиту на ці продукти в зв’язку з настанням посту, а також початком сезонного збільшення виробництва молока.
В УКАБ нагадали, що в попередньому місяці подорожчали майже всі продукти харчування в зв’язку зі збільшенням виробничих витрат через підвищення тарифів на електроенергію. Крім того, на вартості гречки і цукру також відбилося скорочення пропозиції на ринку. Так, за даними асоціації, ціна овочів борщового набору, за винятком цибулі, в лютому виросла на 5%.