На львівському вокзалі буде пункт контролю через кордон.

17 Вересня 2019 07:02

У Львові планують відкрити пункт контролю через державний кордон для залізничного сполучення «Львів пасажирський». Він має бути міжнародним, пасажирським, із постійним режимом функціонування та цілодобовим часом роботи. Про це інформує пресслужба Львівського прикордонного загону.

Пункт контролю планують відкрити, аби нормативно врегулювати організацію та здійснення на постійній основі прикордонного, митного та заходів офіційного контролю в електропоїздах «Інтерсіті+» під час руху їх між станціями Львів і Мостиська-2 й у зворотному напрямку. Тож його відкриття мало б значно спростити перетин держкордону і для громадян України, і для туристів, які подорожують до нашої країни.

10 вересня спільна міжвідомча комісія за участі представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, Адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА й АТ «Укрзалізниця» перевірила готовність вокзалу до відкриття зазначеного пункту. Як повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, за підсумками перевірки встановили, що залізничний вокзал у Львові повністю готовий до відкриття на його території пункту контролю через державний кордон. Найближчим часом це питання ініціюють перед Кабінетом Міністрів України.

«Уже сьогодні львівський вокзал – один з найбільших хабів у сполученні з Європою. Через цей вокзал поїзди курсують до Польщі, Болгарії, Австрії та Словаччини. У перспективі ми плануємо відновити залізничне сполучення з Німеччиною. Спрощення процедур в’їзду та виїзду сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни, зближенню країни з Європейським Союзом та росту ВВП», – зазначив Євген Кравцов.

Нагадаємо, від грудня 2016 року, відповідно до розпорядження Кабміну, в електропоїздах Інтерсіті+ проводять експеримент щодо проходження митного контролю під час руху поїздів між станціями Львів і Мостиська-2. Завдяки цьому вдалося скоротити час перебування в дорозі потягів Інтерсіті+ сполученням «Київ – Львів – Перемишль», що сприяло зростанню попиту на перевезення цими поїздами.

Джерело: Збруч