Перший цегляний будинок у Львові хочуть знести

27 Вересня 2018 15:44
Перший цегляний будинок у Львові хочуть знести

У Львові хочуть зруйнувати перший цегляний бцдинок, віллу Завадовичів, що розташована на вул. Старознесенська, 66, – про це повідомив Голова Проводу Громадсько-політичного руху “Ідея Нації” Остап Стахів. 

Власники готелю, який розташований поруч, хочуть знести будинок та збудувати там ще один готель. Їх не цікавить збереження такої важливої пам’ятки для міста Львова.

“Вілла Завадовичів –  це є один з перших цегляних будинків, збудований в період розвитку вулиці на початку ХХ ст. . Один з небагатьох будинків, що зберігся в автентичному вигляді і дійшов до нашого часу. Цей особняк в сівій час вплинув на розвиток архітектури прилеглих вулиць, з нього брали приклад. Зараз усі квартири у віллі викупив готель, що знаходиться поряд. Наміри власників – зруйнувати віллу і збудувати там арт готель. Цього не можна дозволити, адже це стане великою втратою для архітектури Львова.  “, – розповідає  Назар Лебяк.

Невже у Львові є недостатня кількість розважальних комплексів, готелів та новобудов, що для цього потрібно руйнувати будинок, який не пошкодила навіть війна. Це є наша історична спадщина, яку потрібно цінувати, а ми навпаки так легко її нищимо.

Нагадаємо, що завдяки зусиллям  ГО “Ідеї Нації” та мешканців  вдалось врятувати віллу Івана Левинського, яка розташована на вул. Лисенка, 34.

Джерело: Pobudovano.lviv.ua