Феміністична дискусія у Львові

27 Вересня 2018 12:23
 24 вересня, у Львові відбулась відкрита жіноча дискусія “Що б ти зробила, якби не боялась?”. Про це з місця події інформує кореспондентка Гал-інфо.

За словами організаторок, на подію попередньо зареєструвалось понад 90 осіб, проте взяло участь всього близько 20 жінок різного віку та професій.

Захід розпочався із короткої розповіді організаторок про власні жіночі переживання та страхи, з якими довелось стикатись впродовж життя, а також про досвід боротьби із ними. Після цього учасницям презентували книгу Шеріл Сандберг, операційного директора Facebook, під назвою “Включайся: жінки, робота й воля вести за собою”.

Дискусія полягала в обговоренні цитат з книги, зокрема тих, які стосувались страху відстояти власні права, але втратити роботу; страху виявитись поганою матір’ю, приділивши занадто багато уваги роботі; страху йти на ризик; страху не мати всього; страху конкуренції з іншими жінками тощо.

Учасниці погодились із тим, що чимало жіночих страхів виникає через так званий “комплекс відмінниці”. Так, жінкам легше зробити те, чого від них очікує оточення, а не втілювати власні мрії і цілі. Окрім цього, дискутантки зауважили, що українським жінкам притаманна покірність і поступливість, оскільки це складова менталітету.

Цікаво, що в процесі реєстрації на подію потрібно було заповнити анкету і відповісти на запитання дискусії – що б ти зробила, якби не боялась? Серед найбільш поширених відповідей – “втілила б в життя дитячу мрію”, “звільнилася б з роботи”, “розлучилася б з чоловіком”, “плюнула б на думку оточуючих”, “жила б життям, про яке мрію” та ін.

Організатор події – жіночий простір “Creative Women Space” (Київ) за підтримки Українського Жіночого Фонду. Схожі дискусії також планують провести у Києві, Харкові та Одесі.

Джерело: Гал-інфо