Реконструкція освітніх закладів Львівщини

28 Серпня 2018 12:25

Журналіст ІА «Вежа» дослідив, які навчальні заклади Львівської області було реконструйовано протягом поточного року на основі даних порталу публічних закупівель Prozorro.

Станом на 28 серпня 2018 року 115 млн гривень у Львівській області вже були витрачені на реконструкцію навчальних закладів та  36 млн грн. на ДНЗ.  За ці кошти було повністю оновлено 13 шкіл та 3 садочки, ще 24 закладів відремонтовано частково: окремі приміщення та об’єкти.

«Що стосується реконструкцій навчальних закладів, до початку навчального року в області плануємо здати дві шкільні  новобудови у с. Верхня Рожанка і с.Лосинець. Також буде закінчено реконструкцію школи у с. Оброшино. Плануємо створити там новий освітній простір. Роботи ще багато, однак пріоритетом залишається закінчення шкіл-довгобудів», – зазначила Любомира Мандзій, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

В ході реконструкції навчальних закладів були встановленні сучасні системи опалення, зокрема у Стрийській ЗОШ І ст. №11, замінили старі вікна на енергозберігаючі у Лопатинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступеня навчання, відремонтували дахи (Дунаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів, – Ред.) та провели утеплення фасаду (СЗШ № 3, м. Трускавець, – Ред.).

Серед повністю реконструйованих приміщень – їдальні, санвузли, котельні, вбиральня та спортзал. До прикладу, 6 липня був завершений аукціон на реконструкцію існуючого корпусу та котельні школи ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Лева Шанковського в селі Оброшине Пустомитівського району Львівської області. Переможцем стала компанія «Новатех», будучи у конкуренції з ТЗОВ “ЛЬВІВБУД”. Згідно домовленості, повністю роботи мають бути закінчені до 31 серпня. Узгоджена вартість реконструкції – 24 866 506,57 грн.

Реконструкцією Червоноградської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6 з в смт. Гірник зацікавилися одразу чотири компанії: ТОВ «Престиж-Захід», ТОВ Шлях, ТОВ Регіональні будівельні технології та ТОВ”СМАРТ СТРОЙ”. Тендер на будівництво одержала компанія Шлях, узгодивши вартість 37 377 260,20 грн. Укладений між сторонами договір буде дійсний до 31 грудня 2019 року.

До кінця поточного року на реконструкцію навчальних приміщень ще планують витратити близько 67 млн грн. Загалом до кінця другого навчального семестру всі заплановані роботи вже мають завершити.

Статистика:

Загальна к-ть реконструйованих шкіл та садочків протягом 2018-го року у Львівській області – 40

Школи – 33

Садки – 7

Серед них повна реконструкція – 13 шк, 3 сад

Реконструкція  приміщення –9 шк, 1 с

Реконструкція об’єкту (дах, опалювальна система тощо) – 11 шк , 3 с

Завершено робіт – 40

Розглядається – 4

Загальні витрати на школи – 114 714 889

Загальні витрати на садочки – 36 365 837

Ще очікують витратити – 66 677 267

Джерело: Вежа