На Львівщині зросте відсоток екоенергетики

17 Липня 2018 13:02

На теренах Розвадівської ОТГ німецько-польське підприємство із німецьким капіталом хоче збудувати вітрову електростанцію.

Про це, під час громадських слухань, що відбулися у Розвадові, місцеву громаду проінформував голова ОТГ Роман Сидор,  пише місцеве видання – «Зерна істини».

Роман Сидор зазначив, що німецько-польське підприємство із німецьким капіталом  давно приглядалося до пагорбів у Розвадові, які розвадівчани називають «Дуброва», робили дослідження, складні розрахунки і прийшли до висновку, що там найкраще місце, де можна побудувати вітрову електростанцію. Відтак, підприємство звернулося до сільської ради із проханням виділити земельну ділянку. Місцевим депутатам така ідея сподобалася і вони її  підтримали.

Аби ввести людей у курс справи, голова ОТГ Роман Сидор  розповів, що така інвестиція буде приносити стабільний дохід у бюджет ОТГ, а земля, на якій хочуть будувати – й так не використовується через складний ландшафт. Він також зазначив: «Під один вітряк їм треба один гектар землі. Там залиється величезна бетонна подушка, пізніше буде встановлена труба на яку буде прикріплений вітряк. Інвесторам імпонує те, що у тому місці є де підключитися  – з одного боку завод залізобетонних конструкцій, з іншого боку – силікатний… Тобто – вони не нестимуть зайвих витрат на комунікації».

Далі він повідомив, що аби погодити детальний план, питання, крім підтримки депутатів, мусить пройти громадські слухання. Відповідно до законодавства, підприємці повинні отримати згоду громади на таке будівництво.

Розвадівчанам ідея сподобалася і вони майже одноголосно проголосували за вітрову електростанцію.

Джерело: ZIK