LvivMozArt. “Реквієм як початок”

13 Липня 2018 19:41

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького запрошують на відкриття виставки «Реквієм як початок. Від нерозгаданих таємниць до музичного життя у Львові в першій половині XIX ст.»

Фото: Ганна Аргірова

ФОТО: ГАННА АРГІРОВА

Сьогодні, 13 липня, у Львові відкрили виставку «Реквієм як початок. Від нерозгаданих таємниць до музичного життя у Львові в першій половині 19 ст.». Виставку організовують та LvivMozArt та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького.

Читайте також: Сьогодні стартує фестиваль LvivMozArt. Програма

Як зазначила організатокра LvivMozArt та диригент Оксана Линів, особливість фестивалю LvivMozArt з поміж інших фестивалів – його освітня складова.

«Ми хочемо львів’ян чогось навчити та відкрити їм щось нове, можливо, навіть нагадати», – зазначила вона.

На цій виставці зібрали все, що пов’язано з Моцартом у Львові, тож до експозиції долучили унікальні історичні рукописи, ноти, предмети. Окрім того, як розповіла одна з кураторів виставок Анна Банцекова, щоб максимально занурити львів’ян у атмосферу другої половини XIX ст., в експозиції є одяг того часу. Вона також зазначила, що символ, який об’єднує фестиваль та виставку – скрипка Моцарта.

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Художник та куратор виставки Андрій Лінік розповів, що особливістю експозиції є можливість відвідувачів взаємодіяти безпосередньо з самою композицією «Реквієм» Моцарта. Охочі можуть натиснути на графічне зображення твору і завдяки електропровідній фарбі миттєво почути фрагмент «Реквієма», на який натиснув.

«Реквієм» став доленосним у житті самого автора, а вже одразу після його смерті й до сьогоднішнього дня залишається приводом для маніпуляцій та нерозгаданих таємниць. А ще цей твір мав особливий вплив на долю сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Він став початком нового етапу в професійній діяльності Франца та новим кроком у розвитку музичної культури Львова.

Читайте також: 10 фактів про львівського Моцарта

Адреса: вул. Коперника, 15 (Палац Потоцьких)

Графік роботи: вівторок-п’ятниця: 11:00-17:00 (каса працює до 16:30); субота та неділя: 10:00-18:00 (каса працює до 17:30); понеділок: вихідний.

Запланована вартість квитків: 45 грн.

 Фото: Ганна Аргірова 

Джерело: Твоє місто