Українсько-польський форум у Львові

1 Червня 2018 18:32

7-8 червня 2018 в Національному університеті “Львівська політехніка” пройде ІV Українсько-польський форум «Транскордонне співробітництво та спільний європейський простір: теорія, практика і нові можливості».

Ратифікація угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму між ЄС та Україною відкривають нові можливості для розвитку українсько-польської співпраці. Особливістю цьогорічного Форуму є його значний представницький характер. Його метою є обговорення актуальних проблем політичного, економічного, безпекового, екологічного та соціокультурного вимірів транскордонного співробітництва, його ролі у розбудові спільного європейського простору, а також вироблення пропозицій до реалізації євроінтеграційних прагнень України та посилення українсько-польської співпраці.

 

            У рамках Форуму відбудуться:

7червня 10:00-13.00

 

Офіційне відкриття та дискусійна панель «Роль транскордонного співробітництва у формуванні спільного європейського простору»

 

Актова зала головного корпусу Львівської політехніки (м. Львів, вул. С. Бандери, 12)

 

7червня 15:00-17:00 Круглий стіл «Підсумки першого року безвізового режиму між Україною та ЄС: факти, тенденції та завдання»

 

Tech StartUp School НУЛП

(вул. Академіка Колеси, 2)

8 червня

10:00-12.00

Дискусійна панель «Безпека і транскордонне співробітництво: відповіді на нові виклики».

 

Tech StartUp School НУЛП (вул. Академіка Колеси, 2)

 

У Форумі візьмуть участь:

ОЛЕГ СИНЮТКА – голова Львівської обласної адміністрації;

ОЛЕКСАНДР ГАНУЩИН – голова Львівської обласної ради;

АНДРІЙ САДОВИЙ – міський голова Львова;

Оксана Юринець – народний депутат України, голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС;

ІРИНА ФРІЗ – народний депутат України, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем;

Євген магда – директор Інституту світової політики, член Громадської ради при МЗС України

ЛЕВ ЗАХАРЧИШИН — Консул України у Гданську (Польща)

РАФАЛ ВОЛЬСЬКІ– Генеральний  консул Республіки Польщі у Львові

РАСА ЮКНЕВІЦІНЕ – заступник голови Парламентської асамблеї НАТО, член Міжпарламентської ради Україна-НАТО;

Депутати сейму Вармінсько-Мазурського воєводства: ЯН ВОВЕК, ЮЛІАН ОСЄСКІ, ЗБІГНЄВ РЄТРЗАК, МАРЦІН КУЛАЖЕК, ПАТРИК КОЗЛОВСЬКІ, ДАНІЕЛЬ БАЛЬЦЕВІЧ;

ГАЛИНА ЛИТВИН – виконавчий директор Асоціації об’єднань місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна»;

Провідні науковці Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща) та Національного університету «Львівська політехніка» – проф. Тереза-Астрамович Лейк; Prof. dr hab. Sławomir Przybyliński – Dziekan Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego; Prof. dr hab. Joanna Ostrouch-Kamińska – Prodziekan Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.

Як наголошує народний депутат Верховної Ради України Оксана Юринець: “Нинішній форум особливий з кількох причин. По-перше, велику увагу буде приділено дуже актуальній для України загалом і для Львівщини, зокрема, темі транскордонного співробітництва. По-друге, у ньому візьмуть участь політики, громадські діячі, науковці з трьох країн: України, Польщі і Литви. Саме тому міцніє переконання, що ювілейний V форум наступного року відбуватиметься вже в тристоронньому форматі. По-третє, оскільки потенціал транскордонного співробітництва в Україні не до кінця використано, переконана, що спільними зусиллями нам вдасться поліпшити ситуацію через ефективне поєднання теорії та практики, українського і закордонного досвіду міжрегіональної співпраці».

Директор Інститут гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» професор Ярина Турчин зазначає: «Українсько-польський науковий форум первинно акумулював співпрацю двох освітніх інституцій – Львівської політехніки та Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині. А сьогодні розширює співробітництво між Львівською областю та Вармінсько-Мазурським воєводством у різних сферах, має незмінну підтримку з боку підкомітету Верховної Ради України з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС».