У львівському Велодні взяли участь дві тисячі велосипедистів

20 Травня 2018 20:42

У заїзді з нагоди Велодня у Львові взяло участь понад дві тисячі велосипедистів. Зважаючи на те, що минулого року до традиційного велозабігу долучились близько 910 велосипедистів, то цьогорічний заїзд став наймасовішим за всі 12 років проведення.

«Тільки зареєстрованих номерків було роздано 1200, але крім цього була певна кількість людей, які не реєструвалися. Тому я припускаю, що загалом було півтори тисячі учасників. Метою Велодня, перш за все, є популяризація велоруху в місті і промоція екологічно чистого транспорту. А сьогоднішній Велодень відзначився тим, що окрім велопробігу у нас було представлення велопатруля», – розповів ZAXID.NET один із організаторів Велодня, координатор щомісячних велопробігів Critical Mass Lviv Юрій Тер-Арутюнян.

Згодом у Львівській асоціації велосипедистів опублікувалиуточнені результати підрахунку і виявилося, що у заїзді на Велодні було понад дві тисячі учасників.

Участь у заїзді взяли десятеро поліцейських, які від завтра патрулюватимуть вулиці міста, а також мер Львова Андрій Садовий, який разом з колоною учасників символічно проїхався на велосипеді центром міста. Перед початком велозаїзду він заявив, що дав доручення інтенсивніше розвивати велоінфраструктуру.

«Для мене важливо підтримати велоспільноту. Якраз на цьому тижні мали велику нашу апаратну нараду і Олег Шмід, який є моїм радником з питань велоінфраструктури, отримав чітке доручення інтенсивніше організовувати роботу, тому що ми вже перейшли межу 100 км у Львові по окремих велодоріжках, але плани маємо амбіційні – до 2020 року вийти на 268 км. За цей рік, за наступні роки треба дуже багато зробити», – цитує Андрія Садового прес-служба Львівської міськради.

Додамо, що Велодень є щорічною подією, яка проходить у десятках українських міст. Як правило, заїзд на Велодень проводять в останні вихідні травня. У Львові велосипедисти в цей день долають 20 км вулицями міста.

Джерело: Zaxid.net