На Львівщині відкрили нове газове родовище

18 Травня 2018 19:05

Сьогодні, 18 травня, у селі Городківка Дрогобицького району відкрили нове Гірське газове родовище ТОВ «Горизонти», інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Відкриття нового газового родовища – це черговий крок до енергетичної безпеки нашої країни та підвищення економічного потенціалу області.  Торік в область інвестували 150 млн доларів і динаміка ця зберігатиметься. Впродовж цього року плануємо ще 12 свердловин ввести в експлуатацію. Це і соціальна відповідальність бізнесу, і нові робочі місця, і розвиток регіону», –  зазначив під час відкриття газового родовища перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

Видобувні запаси цього родовища, про що свідчать пошуково-розвідувальні роботи та сейсмічні дослідження, оцінюють в 1 млрд м3.  Добовий дебіт видобутку газу із двох горизонтів свердловини становить 30 тис м3. Свердловина облаштована газопроводом і підключена до УПГ «Бистрицьке» ТОВ «Західнадрасервіс»,  де газ проходить підготовку і в подальшому подається до магістрального газопроводу УМГ «Львівтрансгаз».

«Це перша свердловина із трьох запланованих, які ми відкриваємо, її уже підключили до газотранспортної мережі і вона вже поставляє газ. Оцінюємо запаси газу до мільярда кубічних метрів. Роботи тривали майже два роки. Плануємо розвивати також Бистрицьке і Гірське родовища. Цього року хочемо пробурити іще п’ять свердловин», – розповів Член спостережної ради ТОВ «Горизонти» Степан Козицький.

Загальний обсяг інвестицій у Гірське газове родовище становить 82,766 млн грн.

У найближчі роки в межах Гірської площі планують провести додаткові сейсмічні роботи, пробурити 4 пошукові свердловини і збільшити добовий видобуток до 150 тис м3 на добу.

Довідково

ТОВ «Горизонти» – українсько-чеське підприємство, що займається пошуково-розвідувальними роботами та видобутком газу, відповідно до спеціальних дозволів на користування надрами Берегівської площі в Яворівському і Мостиському районах та Гірської площі Миколаївському та Дрогобицькому районах Львівської області.

У 2012 році підприємство відкрило Берегівське газове родовище.

У 2014 році  провели апробацію запасів Гірської площі в ДКЗ України і поставили на державний баланс запасів 152 млн. м3 газу по НД-10 і верхньокрейдових відкладах.

Джерело: Збруч