У Великих Мостах на Львівщині відбувся перший випуск собак-штурмовиків для КОРДу.

15 Травня 2018 10:17

Сьогодні, 14 травня, у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України у місті Великі Мости на Львівщині відбувся випуск семи співробітників спецпідрозділів Національної поліції України КОРД і їхніх чотирилапих вихованців, передає ЛП.

За словами начальника циклу кінологічних дисциплін Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України Дмитра Суржа, пошуково-штурмові собаки департаменту КОРД виконують зовсім інші завдання, ніж собаки прикордонної служби, які винюхують контрабанду чи порушників кордону.

«Наші вихованці з КОРДу вміють безстрашно атакувати і затримувати умовних порушників, терористів у будь-яку пору доби і на будь-якій території», – повідомив він.

Сьогодні випускниками кінологічного центру стали співробітники КОРДу із Києва, Хмельниччини, Рівного, Дніпра, Сум, Харкова, усього сім співробітників із собаками.

Чотирилапі бійці КОРДу. Фото: Андрій Котенський/ЛП

«Усі поліцейські приїхали зі своїми собаками, але до цього вони жодних штурмових навичок не отримували, за винятком двох псів, які вже мали базову підготовку. Фактично усі собаки вивчали пошуково-штурмові навички з нуля, а їхні «господарі» справ із кінологією до цього не мали. Зараз вони засвоїли усю базову підготовку і надалі усі отримані навички нарощуватимуть у своїх підрозділах за місцем дислокації», – повідомив він.

Нового набору очікують ще цього року. В перспективі кожна область України повинна мати на своєму озброєнні таких чотирилапих бійців.

Штурмових собак КОРДу виховують із німецьких і бельгійських вівчарок та ротвейлерів.

«Спецпідрозділ КОРД був створений для того, щоб боротися із організованою злочинністю та брати участь у антитерористичних операціях. Головні завдання бійців КОРДу – затримання озброєних злочинців, а також боротьба із тероризмом», – повідомив він.

Зазвичай собак використовують у приміщеннях, де можуть переховуватися озброєні злочинці із вибуховими пристроями, що становлять підвищену загрозу для життя бійців.

Джерело: Збруч