“Віртуози” знову у Львові

14 Травня 2018 16:26

37 Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» з 18 травня до 10 червня збере у Львові відомих музикантів з усього світу.

Про це повідомляє кореспондент ІА ЗІК.

«Віртуози» – це фестиваль з тривалою історією, який організовує Львівська обласна філармонія. Уже багато років він є місцем зустрічі української та європейської музики, класики й сучасності, місцем народження ідей, міжкультурних діалогів й відкриттів у мистецтві.

Програма буде насиченою: фестиваль «Віртуози» збере відомих українських митців та іноземних гостей. На нього завітають музиканти, диригенти й композитори з усього світу – зокрема, з Австрії, Німеччини, Ізраїлю, Франції, Японії, Великої Британії, США, Туреччини, Польщі, Швейцарії, Нідерландів та Австралії.

«У фестивалі братиме участь понад 10 країн, відбудеться 21 концерт, а репертуар максимально різноманітний. Жанрова палітра не обмежується класикою, також буде звучати джазова, етно- та сучасна музика», – повідомляє керівник оргкомітету фестивалю Богдан Сегін.

Зокрема, ноти модернізму, а потім – й сучасної музики звучатимуть на концерті «Hollywood Voyage», який поєднає імпресіонізм музики Гершвіна та «Зоряні війни» Вільямса.

«Музику, яку виконуватиме молодіжний оркестр «INSO-Львів» з нідерландським диригентом Раймондом Янссеном можна назвати оскароносною, адже її композитори отримали найвищі нагороди за неї. Ми гарантуємо вам яскраву та несподівану програму», – зазначила керівник Академічного молодіжного симфонічного оркестру INSO-Львів Іоланта Пришляк.

«Міжнародний фестиваль «Віртуози» є одним з найстаріших музичних фестивалів Львова. Мені дуже приємно, що я можу не тільки бути глядачем цього дійства, а й брати участь у його організації. Ми обіцяємо вам бурю вражень, адже виступатимуть справді талановиті музиканти з усього світу», – запевняє генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп.

Усі заходи відбудуться у стінах Львівської обласної філармонії, окрім концерту 9 червня, який лунатиме у Гарнізонному храмі Св. Петра і Павла. Читайте більше тут:

Джерело: ZIK