Еверест підкорився львів’янину.

14 Травня 2018 12:51
фото ria-ukraine.com
Роман Городечний став першим львів’янином, який підкорив Еверест

38-річний Роман Городечний став першим львів’янином, що підкорив найвищу точку у світі – гору Еверест (8848м). Він у складі української експедиції піднявся на вершину у понеділок, 14 травня, о 6:25.

Експедиція української команди в Непал у складі Романа Городечного, Дмитра Семеренка, Тараса Позднія та Ірини Галай розпочалась 9 квітня. Рівно через місяць, 9 травня, альпіністи розпочали вирішальний штурм на Еверест, підкоривши його зранку 14 травня. З вершини Евересту Роман Городечний зателефонував своїй дружині Юлії – вона першою і повідомилапро підкорення альпіністами Евересту. Зараз команда вертається у базовий табір, за їхнім пересування можна спостерігати за допомогою SPOT-трекеру.

Далі українські альпіністи планують здійснили безкисневе сходження на четверту вершину світу – гору Лхоцзе (8516), перейшовши на цю вершину з Евересту. Раніше жоден український альпініст не здійснював такого переходу.

Роман Городечний почав займатися альпінізмом у 2014 році. З того часу він вже підкорив кілька світових вершин, серед яких Кіліманджаро (5895 м), Мера-пік (6660 м), Кала-Патхар (5643 м). У березні Роман Городечний показав ZAXID.NET, як готується підкорювати Еверест.

Додамо, що Ірина Галай, яка є учасницею цієї експедиції, минулого року стала першою українкою, що підкорила Еверест.

Джерело: Zaxid.net