“Яблуневий цвіт” Львівщини

7 Травня 2018 11:12

На Жовківщині у фестивалі «Яблуневий цвіт» взяли участь понад 60 хореографічних колективів

Уже увосьме у Львівському національному аграрному університеті, що в Жовківському районі Львівської області, відбувся всеукраїнський фестиваль-конкурс народної та сучасної хореографії «Яблуневий цвіт» – за участі понад 60 хореографічних колективів із Жидачівського, Миколаївського, Радехівського, Жовківського, Сокальського, Дрогобицького районів Львівської області, м. Львова та Хустського району Закарпатської області.

Про це повідомив сьогодні, 7 травня, власкор IA ZIK з посиланням на дані Жовківської РДА.

Організаторами всеукраїнського фестивалю-конкурсу  виступили Львівське відділення Національної спілки хореографів та Львівський національний аграрний університет.

Оцінювало виступи колективів професійне журі. Оцінювання проходило у різних номінаціях та вікових групах.

Учасники фестивалю, більшість із яких – ще зовсім юні, вразили присутніх шанувальників народної хореографії та народного мистецтва оригінальними хореографічними постановками, цікавими сценічними образами та костюмами.

Танцювальні колективи мали можливість продемонструвати найкращі творчі доробки.

Відзначила високий рівень учасників фестивалю голова Жовківської РДА Надія Щур.

З її слів, вона – пишається тим, що на Жовківщині відбувається цей фестиваль. Хореографія – один з найгарніших видів мистецтва, який гартує дух, силу волі, дає віру у власні сили.

Відзначивши особистий внесок одного з організаторів всеукраїнського фестивалю, викладача Дублянської ДШМ Побєди Харісова, Надія Щур вручила голові Львівського обласного відділення Національної спілки хореографів України Грамоту – за високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва.

На Жовківщині у фестивалі «Яблуневий цвіт» взяли участь понад 60 хореографічних колективів

Джерело: ZIK