“Визнати та не повторювати історичні помилки”

19 Квітня 2018 17:19

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко під час свого візиту в місто Кропивницький розповів журналістам як захистити Україну від «президентів-негідників» та презентував концепцію «Український Президент – 2019».

«Сьогодні надзвичайно важливо визначити і попередити допущені історичні помилки, коли «чесні президенти-патріоти», здобувши владу, забували про свої програми та обіцянки і ставали звичайними «президентами-негідниками». Тому зараз я вбачаю головним завданням для влади та суспільства не шукати по селах, містах, Америках та Європах месію, який поведе Україну до щасливого капіталізму, а захистити Україну від нечесних кандидатів у президенти»,- розповів Микола Томенко.

Політик вважає, що для цього Україні для початку необхідно повернутися до справжньої парламентсько-президентської республіки.

«Виходить, що до Конституції ми повернулись, а модель держави не змінили. Закон не визначає ні «парламентську коаліцію», ні «парламентську опозицію», тому у Верховній Раді ми маємо такий безлад, коли ті, хто називають себе опозицією, голосують за всі законопроекти президента та уряду.

Виправити ситуацію можливо лише на законодавчому рівні  і відповідно до Конституції дати можливість Президенту бути Верховним главнокомандуючим, гарантом державного суверенітету, главою держави, а не уряду, а Адміністрації – діяти як канцелярії, що виконує консультативні та дорадчі функції. Виконавча влада є предметом відання уряду та місцевої влади, і президент та його адміністрація не повинні втручатися у його формування та функціонування».

Тому, на його переконання, країні потрібен кандидат, який представить проукраїнське бачення, стратегію, програму і не буде ховати команду, з якою працює пліч-о-пліч. Він також зазначив, що в цей складний перехідний період для країни президент повинен погодитись обмежити себе одним 5-річним строком.

«Такий підхід вимагатиме від обраного Президента з першого дня перебування на посаді працювати для виконання своєї програми в інтересах народу, а не зміцнювати владу для утримання її протягом 10 років, – зазначив лідер партії і додав: – Потрібно зробити так, щоб Україна більше не стала заручником невиконаних обіцянок і змусити президента, який є найманим працівником українського народу, працювати на благо держави, а не власної кишені. Таким вимогам має відповідати кандидат в нашій концепції «Український Президент – 2019».

Нагадаємо, що на з`їзді партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко наголосив, що відповідно до концепції «Українськи Президент – 2019»  визначення місії, стратегії, програми та команди має передувати  визначенню особи кандидата в Президенти.

Під час візиту він також зустрівся зі студентами вузів міста та прочитав лекцію на тему: «Чому Конституція не винна, або Яким має бути оптимальний Основний Закон для України» та розповів як створити позитивний імідж України у світі.