Чемпіонат ДСНС України з пожежно-прикладного спорту

29 Березня 2018 18:39

Сьогодні у спортивному комплексі Черкаського інституту пожежної  безпеки ім. Героїв Чорнобиля тривають чемпіонати ДСНС України з пожежно-прикладного спорту у приміщеннях. Учасники змагаються у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та підніманні по штурмовій драбині у вікно 4 поверху.

Напередодні тут уже нагороджували перших переможців. У фінальному забігу у вправі “Підіймання по штурмовій драбині” впевнену перемогу здобув  Олександр Андрійчук (Волинська обл.),  друге місце – Анатолій Блажко (Дніпровська обл.) та 3-є – Євген Бельченко (Одеська обл.).

Загалом, цього року в Черкаси приїхало 27 команд із різних куточків України. Уперше серед учасників чемпіонатів – 37 дівчат. Цей факт підкреслив у своєму зверненні під час відкриття змагань глава ДСНС Микола Чечоткін. “Мене переповнює радість і гордість за наших жінок, які працюють в ДСНС”, – сказав Чечоткін.

Аліна Доброскок і Ірина Деркач (на фото ліворуч) приїхали в Черкаси у складі збірної команди Чернігівської області. Батько 19-річної студентки фізмату Національного університету “Чернігівський колегіум” ім. Т.Г Шевченка – тренер з пожежно-прикладного спорту, тому дівчина буквально зростала в атмосфері тренувальних залів і змагань з цих дисциплін, дружби і підтримки, яка існувала в команді.  Відтак була морально готова до перших у своєму житті змагань в пожежно-прикладному спорті. Обидві учасниці зізнаються, що переповнені емоціями і головне було – подолати свій страх і правильно мотивувати себе. “Впевнена, що жінкам у системі ДСНС є місце. І якщо безпосередньо брати участь у порятунку на пожежах чи НС може бути фізично важче, та робота медичної сестри чи психолога, інша допомога потерпілим – тут ми теж можемо проявити себе повною мірою”, – каже Ірина Деркач. 

Як зазначив у своєму виступі в ході урочистого відкриття змагань віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко,  пожежно-прикладний спорт поєднує в собі і спортивні змагання, і професійну підготовку, розвиває найкращі людські якості: силу і сміливість, вправність та витривалість, цілеспрямованість і кмітливість, вміння миттєво реагувати на ситуації та працювати у команді. “Цей вид спорту демонструє готовність хлопців і дівчат захищати Україну і в мирний, і у військовий час, – сказав Томенко. – Найважливіше нам сьогодні – повернути в Україну моду на активний і спортивний спосіб життя”.
Микола Томенко і срібний призер Олімпіади-2016 Сергій Куліш передали в. о. начальнику інституту Олександру Тищенку національну олімпійську символіку в Народний музей ЧІПБ.


Також Микола Володимирович вручив м’яч за перемогу в XVI Універсіаді Черкаської області серед ВНЗ з волейболу жіночій команді ЧІПБ, а саме – капітану команди другокурсниці Олександрі Пономаренко.

Надалі на сцену запросили Головного суддю змагань, Віце-президента Федерації пожежно-прикладного спорту України Олександра Тарасова, якому Олександр Тищенко та легенда українського футболу Вадим Євтушенко з нагоди 60-річного ювілею подарували футболку СК “Рятівник” та футбольний м’яч із підписами відомих футболістів ФК “Динамо” Київ.

Змагання триватимуть до 30 березня.

Фото Сергія Черкасова та ЧІПБ