Щоб приготувати дійсно чудову каву, необхідно знати деякі хитрощі, якими Туткаохоче з вами ділиться.
- Змішайте половину чайної ложки тростинного цукру з кавою, трохи підігрійте на повільному вогні і тільки після цього влийте воду. Цукор карамелізується і додасть напою неповторний смак і аромат.
- Для того, щоб розлити каву без осаду, додайте чайну ложку холодної води в турку з кавою і почекайте півхвилини. Кавова гущавина осяде на дно і напій можна буде розливати, не проціджуючи.
- Холодна кава в спекотний день — що може бути краще? Але замість кубиків льоду, які псують смак напою, краще використовувати спеціальні кавові кубики. Заваріть пару чашок кави і підсолодіть за смаком. Остудіть каву до кімнатної температури, залийте у формочки для льоду і заморозьте. Додайте кілька кавових кубиків в молоко і насолоджуйтеся смачним бадьорим коктейлем.
реклама
- У поєднанні зі спеціями кава стає просто чудовою! Покладіть в турку разом з меленою кавою трохи кардамону, імбиру, мускатного горіха або паличку кориці і нагрівайте на повільному вогні. Напій відмінно просочиться запахом прянощів.
- 2-3 невеликих кристалики солі, доданих до кави, підсилять аромат напою і злегка пом’якшать його смак.
- Якщо ви хочете отримати максимально насичений і терпкий смак, зніміть турку з вогню, як тільки кава почне кипіти і підніматися. Зніміть піну, перемішайте каву і знову поставте на вогонь. Бажано повторити ці дії три рази.
- Каву можна не тільки пити, але і їсти! Наприклад, у вигляді кавового морозива, яке приємно освіжить вас в спекотний літній день, а приготувати його дуже просто.
- Для того, щоб кава набула більш м’якого і оксамитового смаку, додайте в неї під час варіння половину чайної ложки вершкового масла.
- Якщо надаєте перевагу каві без кофеїну, додайте в турку 2-3 зернятка кардамону. Ця спеція руйнує кофеїн, не змінюючи при цьому корисних якостей самої кави, і надає напою пряний аромат.
- Для того, щоб мелені зерна краще розкрили свій смак і аромат, прожарте каву в турці півхвилини, не доливаючи води.