Стрий започатковує міські мистецькі премії

18 Грудня 2017 13:31

Депутати Стрийської міської ради затвердили положення про міську премію імені Євгена Олесницького, про міську музичну премію імені Остапа Нижанківського, про міську літературну премію імені Олекси Бобикевича.

Відповідне рішення підтримано на останньому засіданні сесії міськради. Про це ІА ZIK повідомили у Стрийській міській раді.

Міська премія імені Євгена Олесницького в галузі культурно – освітньої та громадської діяльності, заснована на вшанування відомого українського громадського діяча, правника, політика Євгена Олесницького (1860-1917 рр.).

Премія імені Олекси Бобикевича в галузі літератури, заснована на вшанування визначного українського письменника, публіциста, громадського діяча, священника УГКЦ, політика, видавця, педагога Олекси Бобикевича (1965-1902 рр.).

Міська премія імені Остапа Нижанківського в галузі музики, музичної педагогіки, культурно-просвітницької роботи та концертної діяльності, заснована на вшанування імені визначного українського композитора, диригента, педагога, громадського діяча, священника УГКЦ Остапа Нижанківського (1863-1919 р. р.).

А премія імені Петра Обаля в галузі образотворчого мистецтва, заснована на вшанування визначного українського художника живописця, графіка, члена Національної Спілки художників України від 1945 р. культурно-громадського діяча, в’язня концтаборів ГУЛАГу, педагога Петра Обаля (1900-1987 рр.).

Чотири затверджені премії є найвищою в місті відзнакою і присуджується до дня міста Стрия, починаючи з 2018 року, у розмірі п’ять тисяч гривень.

Джерело: ZIK