У Львові провели кілька десятків надскладних операцій

29 Жовтня 2017 15:47

300 провідних хірургів з інших міст України, а також з Польщі, Канади та Білорусі з’їхалися до Львова, щоб поділитися досвідом і провести безплатно кілька десятків надскладних операцій. Такий масштабний з’їзд дитячих хірургів у Львові проходив уперше.

Це стало можливим завдяки українсько-польській конференції “Дні дитячої хірургії”, яку організувала кафедра дитячої хірургії Львівського національного медуніверситету ім. Данила Галицького спільно із Всеукраїнською асоціацією дитячих хірургів та Польським товариством дитячих хірургів, пише газета “Експрес”.

Тож за кілька днів медики прооперували близько 30 дітей з усієї України з важкими вродженими вадами сечостатевої та травної систем. Ще 50 маленьких пацієнтів проконсультували. “Операції проводили у міській дитячій клінічній лікарні, що на Пилипа Орлика.

Лікарі з Канади приїхали трохи швидше, щоб прооперувати 15 маленьких пацієнтів. Частину операцій транслювали у прямому ефірі, щоб інші лікарі могли почерпнути досвід у закордонних колег, — розповідає Андрій Кузик, доцент кафедри дитячої хірургії Львівського Національного медуніверситету. — Завдяки сучасним технологіям можна показувати найновіші оперативні втручання он-лайн. І ми не лише можемо стежити за операцією, а й ставити запитання хірургові.

У Львові провідні хірурги взялися за надскладні випадки, демонструючи нові для України лапароскопічні методики. Після втручання через мікроскопічні отвори в черевній порожнині пацієнти швидше одужують. На найновішому обладнанні, яке спеціально привезли до Львова, хірурги ще місяць безплатно оперуватимуть у тому числі й важкі вроджені вади — і для цього хворим не доведеться шукати порятунку за кордоном”.
Читайте більше тут:

Джерело: Експрес