Уряд повинен зупинити шантаж пенсіонерів!

29 Вересня 2017 23:41

Де-факто, українських пенсіонерів нині зробили заручниками політичної боротьби та піару влади. Адже спроба прив’язати підвищення пенсій та їх «осучаснення» до збільшення страхового стажу й інших новацій Уряду стосовно пенсіонерів є не лише безглуздою, вона – аморальна.

Уряд зобов’язаний, відповідно до інфляції, підвищувати розмір пенсій та проводити їх індексацію (так зване «осучаснення») НЕЗАЛЕЖНО від ухвалення чи неухвалення тих чи інших новацій у системі пенсійної реформи.

Якщо Уряд і справді хоче переглянути розмір пенсій не для МВФ, а для українського народу, то він повинен ВЖЕ, з 1 жовтня, почати перераховувати пенсії відповідно до задекларованих раніше цифр. Усі попередні уряди, які здійснювали індексацію («осучаснення») пенсій, так і робили. Для цього не потрібно спеціальної згоди Верховної Ради чи Президента! Це — право Уряду.

А що стосується інших новацій у пенсійній сфері – то це може бути предметом спокійної, виваженої та професійної дискусії у парламенті. А шантажувати нинішніх пенсіонерів та депутатів тим, що у разі відмови від збільшення страхового стажу чи інших ідей, які, фактично, скорочують кількість пенсіонерів в Україні, нинішнім пенсіонерам не будуть підвищувати пенсії – це відвертий, нахабний і аморальний шантаж!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»