П’ять книг, які варто прочитати до весілля

15 Вересня 2017 00:31

Шлюб – це постійна робота над собою і над стосунками з партнером, стверджують психологи та інші експерти в області взаємин.

© SergKovbasyuk/depositphotos

На літературному ринку існує чимало корисних книг про те, як побудувати щасливу сім’ю і поліпшити стосунки. Деякі з цих книг пропонують практичні поради та психологічні хитрощі, здатні позитивним чином вплинути на взаємини партнерів, в той час як в інших літературних творах автори на власному досвіді вказують на помилки, яких часто припускаються у побудові міцної сім’ї та шляхи їх вирішення.

НВ Style називає п’ять книг, які варто прочитати, якщо ви зібралися зв’язати себе узами шлюбу. Деякі з них допоможуть подивитися на стосунки чоловіка і жінки з іншого боку, в той час як інші – глибше поглянути на проблеми і труднощі, які чекають сімейну пару.

Поправки, Джонатан Франзен

Роман Поправки, що вийшов в 2001 році, приніс Джонатану Франзену всесвітню популярність і поставив його в один ряд з класиками американської літератури. Книга розійшлася мільйонними накладами, отримала Національну книжкову премію США і була перекладена на 35 мов.

Історія сім’ї з Середнього Заходу, розказана з іронією і любов’ю, виявилася глибоко універсальною. Подружжя Ламбертів і троє дорослих дітей схожі на будь-яку справжню сім’ю: вони люблять і ненавидять одне одного, псують і рятують один одному життя — і ніхто, включно з ними самими, не може перешкодити їм зібратися разом за різдвяним столом, якщо цього хоче мама. Тлом для цієї вічної колізії слугує Америка 90-х — з її зовнішнім благополуччям і внутрішньою тривогою, в смутному передчутті змін.

Ми. Глибинні аспекти романтичного кохання, Роберт Джонсон

Чи можна говорити про психологію кохання? Що таке закоханість, і в чому її відмінність від справжнього кохання? Які історичні корені романтичного кохання, і чи існує таке кохання у наш час? Як змінилася його психологія?

Цим та іншим питанням, пов’язаним з психологією стосунків між чоловіком і жінкою, присвячена книга Ми. Глибинні аспекти романтичного кохання.

Чоловіки з Марса, жінки з Венери, Джон Грей

Чоловіки з Марса, жінки з Венери називають одним з найбільших бестселерів нашого часу. Більшість проблем у стосунках чоловіка і жінки виникають тому, що ми дійсно різні. І не просто різні люди – ми з різних планет.

Наш підхід до більшості питань відрізняється настільки, що для справжнього взаєморозуміння необхідна особлива спільна мова. Ця книга обіцяє допомогти кожному і кожній цю мову знайти і опанувати. А коли ми її вивчимо, зникне більшість причин бути нещасливими в коханні, в сім’ї, а також у ділових відносинах.

Емоційний інтелект в переговорах, Роджер Фішер і Даніель Шапіро

Роджер Фішер у своєму попередньому бестселері Переговори без поразки запропонував універсальний метод для проведення успішних переговорів — як особистих, так і ділових.

Тепер він об’єднав свої зусилля з фахівцем з емоційних аспектів переговорів Даніелем Шапіро для створення своєї нової книги. У ній автори показують читачам, як використовувати емоції, щоб перетворювати труднощі — слабкі або суттєві, особисті або професійні — в можливості для взаємовигідного рішення.

Щаслива вдома, Гретхен Крафт Рубін

Як за дві хвилини в день поліпшити стосунки з чоловіком? Яка реакція на дитячі пустощі найправильніша? Як зламана парасолька може зіпсувати вам життя, а порожня полиця в шафі – навпаки? Гретхен Рубін – автор світового бестселера Проект Щастя і жінка, яка знає, що зробити, щоб ситуації, які вас дратували, почали приносити радість і задоволення. Адже наше щастя багато в чому визначають наші звички, а також реакція на події.

Книга Щаслива вдома повна простих і в той же час мудрих порад і рішень, які зроблять ваше сімейне життя відчутно простішим і набагато приємнішим. Ви можете слідувати 9-місячному плану, розробленому Гретхен, а можете експериментувати з тими новими життєвими правилами, які сподобалися вам найбільше.

Джерело: НВ