У Львові відбудеться єдина в Україні «Школа перфомансу»

17 Серпня 2017 09:55

Із 28 серпня по 3 вересня у рамках «Днів Мистецтва Перфоманс у Львові» відбудеться «Школа Перфомансу» – єдиний в Україні освітній майданчик арт-перфомансу, де можна перейняти досвід авторитетних майстрів з різних країн.

У програмі «Школи» – низка лекцій, майстер-класів, відеопоказів та індивідуальних консультацій з митцями. Після завершення навчання учні зможуть презентувати аудиторії фестивалю власні перфоманс-ідеї. Кожного року у «Школі» навчається до 50 учнів з різних міст України. Завдяки постійному проведенню «Школи Перфомансу» окреслюється нова генерація молодих українських перфомерів.

Цього року «Школа Перфомансу» пропонує дві незалежні навчальні програми. Одну проведе відомий польський перфомер та незмінний викладач «Школи» Януш Балдиґа. Другу – професорка Сандра Джонстон та професор Алістер Макленан з Ольстерського університету.

Локацією «Школи Перфомансу» стане лекційний зал Львівського музею історії релігії (пл. Музейна, 1).

Програма «Присутність/відсутність» Януша Балдиґи триватиме із 28 по 30 серпня, щодня з 10:00 до 14:00.

Програма «Пошук шляхів» Сандри Джонстон та Алістера Макленана триватиме із 29 серпня по 3 вересня, щодня з 10:00 до 14:00.

Для участі у «Школі» потрібно заповнити аплікаційну форму до 25 серпня 2017 р. Основним критерієм відбору буде особиста мотивація потенційних учнів. Підтвердження участі прийде на пошту 26 серпня.

Навчання у «Школі Перфомансу» є безкоштовним, вкладка на матеріали та перерви на каву – 100 грн.

Після занять учні можуть відвідувати покази учасників «Днів Мистецтва Перфоманс у Львові», які відбуватимуться щодня з 18:00 на території Львівського музею історії релігії, Львівського палацу мистецтв, галереї «Дзиґа», на вулиці Лесі Українки чи у середмісті. Цього року у фестивалі візьмуть участь митці з Таїланду, Японії, Ізраїлю, Норвегії, Великобританії, Польщі та України.

Нагадаємо, з 28 серпня по 3 вересня відбудуться «Дні Мистецтва Перфоманс у Львові» – єдиний фестиваль арт-перфомансу в Україні, у рамках якого свої роботи презентують найавторитетніші майстри з різних країн світу.

Джерело: ZIK