Чи знищить мовлення суспільне мовлення громадське?

9 Серпня 2017 14:48

ukrinform.ua

Коли тривала дискусія про правові механізми створення Суспільного мовлення, я застерігав від небезпеки знищення громадського (у розумінні мовлення громад), тодішніх ОДТРК. Натомість, ПАРТІЯ НЕСАМОВИТИХ ПРИХИЛЬНИКІВ АМЕРИКАНСЬКИХ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ за все ліберальне і космополітичне переконала владу в необхідності революційної зачистки державного телебачення і радіо, включно з обласними компаніями від «української шароварщини, совку і пенсіонерів».

За два з половиною роки «активної діяльності» колишній Перший Національний став ТРИДЦЯТИМ ліберальним (дивись рейтинги ІТК у так званій рекламній вибірці), а першим вагомим кроком Рехформи є захмарні зарплати очільників каналу та «творчий проект» щодо виселення журналістів з приміщення Хрещатик, 26 , щоб заробити на аренді!

Наступним кроком, планується об`єднання обласних кампаній в регіональні, де центральні регіональні офіси будуть розміщені у тих обласних містах, де найбільше «люблять і підтримують» грошелюбних рехформаторів. Більшість працівників на обласних теле та радіоканалах мовчать і патріотично вірять «що якось воно буде»! Поки що заявили про свою позицію колективи Львівщини та Київщини.
У свою чергу вважаю МЕДІАЗЛОЧИНОМ спробу знищити області телерадіокомпанії, які єдині висвітлюють реальне життя місцевих громад і творять український світ!

Нагадаю також Уряду про необхідність виконання норми Закону «Про суспільне телебачення та мовлення» від 19.03.2015 року про обов`язок «підготувати та подати до Верховної Ради України у шестимісячний строк пропозиції щодо ЗАПРОВАДЖЕННЯ МОВЛЕННЯ ГРОМАД на принципах суспільного мовлення!»

Отож, ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО БЕЗ ЗАКОНОДАВЧОГО ВРЕГУЛЮВАННЯ МОВЛЕННЯ ГРОМАД (ГРОМАДСЬКОГО МОВЛЕННЯ) БУДЬ-ЯКІ ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЕКСПЕРИМЕНТИ НЕЗАКОННІ!

Треба прагнути до створення реального НАЦІОНАЛЬНОГО СУСПІЛЬНОГО ТА РЕГІОНАЛЬНОГО ГРОМАДСЬКОГО МОВЛЕННЯ, які будуть взаємодоповнювати одне одного та співпрацювати.

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»