Скільки разів їсти, щоб схуднути?

7 Серпня 2017 23:36

Хто цікавився правильним харчуванням або, принаймні, ходив на тренування у фітнес-клуб, хоча би раз чув: щоб схуднути, треба їсти часто і маленькими порціями. Це так зване «дробне» харчування, коли добовий раціон їжі ми ділимо на 5-6 прийомів замість звичних трьох.

Такий режим справді допоможе вам контролювати апетит і не нападати на тарілку з улюбленою стравою після довгих годин без прийомів їжі. Дробне харчування – дуже хороші ліки від переїдання. Також воно створить вам власну культуру споживання їжі і дасть змогу дійти до мети.

Але…

Вирішальним фактором у схудненні, в будь-якому випадку, є не кількість прийомів їжі за день, а загальна калорійність раціону та якість того, що ви споживаєте.

Тому обирайте самі, їсти тричі на день чи розділяти продукти на основні прийоми і перекуси. Головне – створити дефіцит кілокалорій, тобто їсти менше, аніж витрачаєте. А щоб схуднення було якісним, подбайте про збалансований різноманітний раціон.

І ще – це не означає, що ви можете їсти лише раз на день. Така звичка буде хіба що заважати схуднути, бо переведе організм у такий собі енергоощадний режим. Тому харчуйтеся хоча б тричі. Привчіть себе не пропускати сніданки – це вже хороший крок до правильного харчування.

Автор: Уляна Депутович, журналіст, фітнес-тренер
Джерело: ZIK