Доступніший для львів’ян і гостей міста. Яким буде оновлений Горіховий гай

2 Серпня 2017 19:37

ФОТО: DOCS.GOOGLE.COM

Відвідувачам Горіхового гаю запропонували відповісти на питання, що вони хотіли б змінити у благоустрої парку. Всі ідеї зараз зібрали та опрацьовують, проте працівники департаменту розвитку ЛМР вже окреслили основні напрямки робіт.

За результатами опитування відомо, що основною причиною невдоволення людей станом Горіхового гаю є забруднені водойми і береги.

«Мешканці підійшли до питання реконструкції з практичного боку. Ніхто не пропонував будувати п’ятизіркових готелів, і це насправді чудово, що вони подають цілком реалістичні ідеї. Кардинальних змін не буде, але основну увагу ми звернемо на стан водойм, алей та благоустрою навколо них», – розповів Олександр Шутюк.

Також, за його словами, потрібно діяти обережно, щоб не нашкодити навколишньому середовищу: «Важливо, щоби зміни були акуратними, не зашкодити природі, тваринам і рослинам, які живуть в парку».

Біля водойм планують облаштувати піщаний устил вздовж берега з однієї сторони, щоб відвідувачі змогли у спеку підійти до озера. Також навколо кіноцентру, який знаходиться в парку, облаштують громадський простір для зручного відпочинку.

Щоб вирішити проблему доступності для відвідувачів, працівники департаменту розвитку хочуть влаштувати навігацію або знаки входів на територію парку. Парк має два входи, але зараз не зрозуміло, де вони, рівно ж як і те, де починається ділянка парку.

«Коли людина не орієнтується у місті, вона не побачить входу в парк. Він не помітний через забудови на вулицях Княгині Ольги та Володимира Великого, і з зупинки транспорту його не видно. Треба дати людям зрозуміти, у якому напрямку треба йти, щоби потрапити в парк», – розповідає Олександр Шутюк.

Роботи розпочнуться наступного року, після напрацювання ідей та проекту облаштування парку.

Джерело: Твоє місто