Львів прийме найбільший Пластовий фестиваль

21 Квітня 2017 17:25

 

22-23 квітня у нашому місті проходитиме фестиваль дитячої та юнацької творчості «День Пластуна». Захід обіцяє зібрати понад 2000 пластунів з всієї України, які приїдуть до Львова, щоб взяти участь в мистецьких змаганнях.

Про фестиваль розповіли його організатори Ярема Дух, заступник головного організатора, Матвій Дух, голова львівського осередку Пласту та прес-секретар львівського осередку Наталя-Гелена Дунай, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

У програмі фестивалю: театральні вистави, конкурс акустичної пісні, виставка інсталяцій, кібер-турнір, змагання фотографів, стендап-шоу та конкурс «Міс та містер Дня Пластуна».

«День Пластуна» є надзвичайною подією для пластунів. Щойно відновили Пласт у 1992 році, тодішні пластуни подумали, що є день металурга, день будівельника, а дня пластуна немає. Ті хлопці і дівчата були з тих ,хто довго не думає і взяли та зробили фестиваль», – розповів Ярема Дух.

Кожного року захід має власне гасло, яке цього річ звучить – «Ти не ти, коли не ти».

Як пояснюють організатори, це означає, що «когось копіювати та наслідувати не є так важливо, як залишатись самим собою».

Фестиваль був заснований 1992 року та відбувається щорічно у Львові. Цього разу «День Пластуна» пройде у виставковому центрі «Південний – ЕХРО».

Початок реєстрації на захід о 08:00 в суботу. Попередньо свою участь у заході підтвердили посадовці з Львівської міськради, облдержадміністрації та навіть кілька нардепів-пластунів.

Джерело: leopolis.news