На Львівщині в 4 управліннях соцзахисту виявили втрату понад 1 млн грн

6 Квітня 2017 11:32

Фото: news.dtkt.ua

У Новороздільському, Стрийському, Бориславському, Самбірському підрозділах соціального захисту населення Львівської області аудитори виявили втрати 1054,6 тис. грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Аудитори провели ревізії використання коштів, виділених з державного бюджету для надання щомісячної адресної допомоги особам, переміщеним з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття їх витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, в управлінні соціального захисту населення Новороздільської міської ради, управліннях праці та соціального захисту населення Стрийської, Самбірської та Бориславської міських рад. Також у цих підрозділах перевірено законність призначення та виплати мешканцям соціальної допомоги, пільг, субсидій тощо.

Встановлено, що в цих підрозділах соціального захисту незаконно витрачено 1054,6 тис. грн: 297,4 тис. грн у Новороздільському управлінні, 270,9 тис. грн – у Стрийському, 243,2 тис. грн – у Бориславському та 243,1 тис. грн – у Самбірському.

«Зокрема, виявлено порушення при призначенні і виплаті мешканцям районів субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу. Ревізією встановлено, що окремі громадяни при звертанні за субсидією не задекларували придбання житла, транспортних засобів, земельних ділянок чи іншого майна, вартість яких перевищує 50 тис. грн, не повідомили підрозділам соцзахисту про свої доходи від продажу нерухомого майна або занизили інші доходи, однак їм призначено та виплачено субсидії», – зазначено в повідомленні.

Аудитори виявили, що адресну допомогу нараховано окремим особам, які не інформували про наявність коштів на депозитних рахунках, сума яких перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Також виявлено випадки безпідставної виплати допомог особам, які мали доглядати інвалідів I чи II групи, однак перебували у той час поза межами держави.

Про результати ревізій проінформовано Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Матеріали ревізії управління праці та соціального захисту населення Бориславської міської ради передано в Управління СБУ у Львівській області.

Джерело: leopolis.news