У Львові демонтують усі вивіски, де є слово “алкоголь”

27 Березня 2017 23:37

 

У Львові демонтують всі вуличні вивіски зі словом «алкоголь»

 фото ZAXID.NET

Підприємці ігнорують заборону на розміщення слова «алкоголь» на вивісках

Міський голова Львова Андрій Садовий наказав демонтувати вивіски, на яких згадується алкоголь. Відповідне доручення мер Львова дав «Адміністративно-технічному управлінню» під час засідання виконкому 27 березня.

«Вживати слово «алкоголь» у рекламі магазинів заборонено. Але у нас по Львову є дуже багато вивісок і сітілайтів зі словами «Гуртовий продаж алкоголю». Ця реклама шкідлива для громадян. Якщо якась фірма це порушує, на це треба реагувати», – сказав Андрій Садовий.

За словами директора КП «Адміністративно-технічне управління» Тараса Вітика, у Львові нарахували 113 вивісок, на яких присутнє слово «алкоголь», а їхні власники відмовляються змінювати текст вивісок.

Відтак, вивіски демонтовуватимуть примусово. «З цього тижня почнемо спільно з «Муніципальною дружиною» ними займатися», – сказав Тарас Вітик.

Варто зауважити, що офіційному сайті львівської мережі алкогольних крамниць «Гуртові ціни. Алкоголь» вказано, що лише у Львові працюють 153 магазини цієї мережі. Ще 14 крамниць працюють у різних містах Львівської області, а також в Івано-Франківську.

Нагадаємо, що виконком ЛМР ще у 2013 році заборонив вживати слово «алкоголь» на вивісках магазинів. У лютому 2016 року мерія заборонила рекламу алкоголю у вітринах магазинів.

Джерело: lviv.com