Львову загрожує екологічна катастрофа, – депутат міськради

30 Січня 2017 20:59
Львову загрожує екологічна катастрофа, - депутат міськради

Депутат Львівської міської ради від Української Галицької партії Тарас Чолій вважає, що проблема Грибовицького сміттєзвалища ніяк не вирішується.

Про це він повідомив кореспонденту Lvivnews.

“Ми навіть не розуміємо, що відбувається. Львівська міськрада не надала жодного плану, що ми будемо робити. Вони показують тільки окремі кроки на погашення проблеми, а не на її рішення. Це повинна бути комплексна робота, в першу чергу сортування. Існує безліч фірм які беруть на сортування окремо пластик, окремо скло і так далі. Потрібно проводити роботи з людьми, з власниками ресторанів, з ОСМД.За допомогою сортування ми могли б зменшити кількість сміття вдвічі. Так, це тривала робота, поки ми отримаємо людей для сортування, але ефективна. Наступний крок- це за допомогою конкурсів і тендерів знайти інвестора, за допомогою якого у нас за два роки буде сміттєпереробний завод. До цього ж часу сміття можна сортувати, пресувати,обмотувати поліетиленом, а потім, коли вся органіка згниє, залишки палити. І шлак теж можна використовувати. А міська влада хоче його просто ховати, а ми не можемо це підтримувати. “, – повідомив Чолій.

Також Чолій повідомив, що загроза екологічної катастрофи у Львові реальна.
“Ми півроку витратили на політичні протистояння, хоча вже давно цю проблему можна було вирішити. Наразі місто в складній екологічній ситуації, я б сказав, навіть катастрофічній, але досі міська влада нам не надала способів вирішення цієї проблеми. Ні кроків, ні варіантів, а просто якісь політичні бої” – додав депутат.

Нагадаємо, проблеми зі сміттям у Львові, зокрема з Грибовицьким сміттєзвалищем, залишаються відкритими. Сміття зі Львова перевізники вивозять по всій Україні, в інші регіони, обіцяючи згодом забрати, коли буде новий полігон.

Джерело: lvivnews.com.ua