У 2017-МУ ДЛЯ ЛЬВІВ’ЯН ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ЕЛЕКТРОННІ МЕДИЧНІ КАРТКИ

26 Січня 2017 10:23

Цьогоріч у Львівській області спробують запровадити електронну картку пацієнта. Про це під час звіту департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА 24-го січня повідомила Ірина Микичак, т.в.о. директора департаменту, інформує Гал-Інфо.

За її словами, створення електронних карток полегшить процес лікування: лікарі зможуть «в один клік» побачити історію хвороби, результати аналізів тощо. Пацієнти теж отримають переваги: записатися на прийом до спеціаліста чи отримати рецепт на ліки можна буде онлайн.

«Електронна картка дозволить подолати безліч незручностей. Не потрібно буде чекати метрові черги в аптеках – жителі області зможуть прийти в аптеку й одразу отримати той рецепт, який  було замовлено через кабінет в Інтернеті», – зауважила Ірина Микичак.

Нагадаємо, з 1-го квітня в Україні почне працювати базовий рівень E-Health з реєстром лікарів і пацієнтів. «Зараз ми вносимо в ту систему всі наявні дані. Відтак спускаємо її на первинну ланку з липня, аби всі лікарі вписали в базу своїх пацієнтів», – зазначила Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

 

Джерело: Tvoemisto.tv