У Львові запрацювала Фабрика Святого Миколая

14 Грудня 2016 16:45

Фабрика відкрилась у шістнадцятий раз / фото УНІАН

Zaxid.net повідомляє, що у Львові Фабрику Святого Миколая офіційно відкрито. Однак цьогоріч помічників Чудотворця дещо менше ― до півтисячі.

Серед них і десятимісячна Ксеня.

«Минулого року вона теж була, але ще в моєму животику», ― пояснила мама Ксені, координатор Фабрики Святого Миколая Христина Дольна.

Фабрику запустили у Палаці мистецтв. Саме тут приймають від благодійників іграшки, канцтовари, солодощі та засоби гігієни ― те, чого найбільше потребують дітлахи. Їх сортують, а вже у неділю розноситимуть по домівках малечі.

«Це дуже цікаво і також можна показати приклад іншим людям, які можуть також долучитися до цієї акції і допомогти. Я й подарунки розноситиму у неділю по домівках малечі. Як важко буде – допоможуть мені», ― розповіла помічниця Святого Миколая Юля Кулик.

Це триває акція «Миколай про тебе не забуде», що охоплює всю країну. Її започаткували у Львові ще шістнадцять років тому – «Академія української молоді». Подарунки від помічників Угодника отримають 2500 малюків з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також ті, чиї батьки воювали на сході країни.

«Помічники стараються вгадати з дарунком. Наприклад, Соломійка, 6 років. От чим би вона могла займатись, що б вона хотіла отримати в подарунок? Починають собі фантазувати. Деколи в нотатках є щось про дітей зазначено. Якщо волонтери були минулого року в них у гостях… Наприклад, знають, що мала грає на сопілці, що любить танці. Тоді помічники стараються щось підібрати, щоб було ще цікавіше», ― додав співорганізатор акції «Миколай про тебе не забуде» Микола Швед.

Подарунки малюкам розноситимуть вже від 16:00 недільного вечора.

«Інколи буває, що діти нам співають. Деколи буває, що батьки можуть покликати за стіл, просто поговорити з нами. Діти можуть навіть принести якісь мандаринки волонтерам. Волонтери в свою чергу можуть розказати діткам про Миколая», ― розповів координатор Фабрики Миколая Павло Фарина.

Помічники Миколая запрошують до співпраці волонтерів. Адже роботи чимало: запакувати приблизно потрібно 300 кілограмів цукерок, 5 тис. іграшок та 30 ящиків канцтоварів.

«Нам потрібні чотириколісні санчата для помічників Святого Миколая. І, власне, волонтерів, які зможуть доставити найкращих помічників Миколая цього року до діток», ― підсумувала координатор Фабрики Святого Миколая Христина Дольна.

І нагадують: краще дарувати, аніж отримувати.

 

Джерело: zaxid.net