Стрілянина під Києвом – результат «шоу» з реформування МВС, – екс-керівник міліції Львівщини

5 Грудня 2016 13:20
ipnews.in.ua

ipnews.in.ua

Стрілянина між правоохоронцями на Київщині свідчить про їх непрофесійні, недолугі дії.

Про це 5 грудня у коментарі IA ZIK зазначив екс-начальник ГУ МВС України у Львівській області Василь Рябошапка.

«Наразі недостатньо інформації, щоб дати оцінку діям. Але факт того, що це були, м’яко кажучи, непрофесійні, недолугі дії – це однозначно. Слів немає – загинули люди. Таких випадків за свою понад 30-річну практику я не пригадую», – наголосив В.Рябошапка.

Щодо того, як можна було уникнути масового вбивства, екс-керівник обласної міліції зазначив: «Треба мати клепку в голові. При виїзді на події, пов’язані із пограбуванням, має бути чіткий інструктаж наряду – вони мають знати, що і як вони роблять, має бути зв’язок. Тим більше, що там нібито працівники ДСО були на службовій машині з мигалками. Певно ж, треба розуміти, що це пов’язано із силовими структурами. Треба зробити усе, щоб таких випадків більше не було».

Випадок на Київщині В.Рябошапка пов’язує із проблемами реформи МВС.

«Про проблеми реформування МВС говориться вже багато і давно. Реформування потрібне, але не в такому напрямку. Те, що сьогодні відбувається – це не реформування, а чергова піар-акція, шоу. Плоди цього шоу ми побачили під Києвом і не тільки – ще у Тернопільській, Дніпропетровській областях – там теж були непрофесійні дії правоохоронців. Висновків не зроблено. В одному випадку загинув один чоловік, у довгому – двоє, а тепер – п’ятеро», – підкреслив В.Рябошапка.

Зазначимо, в ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Київської області сталася трагедія, в результаті якої загинули п’ять співробітників поліції. Вбивство поліцейських розслідує прокуратура.

Президент України Петро Порошенко взяв розслідування трагедії у Княжичах під особистий контроль.