Заступниця голови Дитячої дорадчої ради ЛМР звернулася до народних депутатів Верховної Ради України

18 Листопада 2019 19:10

З нагоди 30-річчя ухвалення Конвенції ООН з прав дитини, до Верховної Ради України завітали двоє членів Дитячої дорадчої ради при Львівській міській раді — Лідія Давида та Вікторія Кравець.

15 листопада, заступниця голови дитячої дорадчої ради при Львівській міській раді Лідія Давида звернулась до народних депутатів та розповіла про свою участь у Міжнародній конференції ЮНІСЕФ для міст, дружніх для дітей та молоді, на якій обговорювали питання участі дітей та молоді у житті міст та громад.

«Багато представників влади готові радитися з дітьми у прийнятті важливих рішень, і Україна також активно долучається до цього. Ми пропонуємо створювати платформи та майданчики, де діти могли б вільно висловлювати свою думку й розвивати дитяче самоврядування на всіх рівнях. Перш за все, це є реалізацією права дитини — бути почутою, яка закладена в Конвенції ООН про права дитини. Також це є користю для країни. Це покращення життя самих дітей. Даючи дітям можливість брати участь у житті міста, ми сприяємо зростанню активних та небайдужих громадян нашої країни. А цим збільшуємо шанси на щасливе майбутнє», — зазначила Лідія Давида.

Окрім того, діти з інших міст розповідали про проблеми освіти, які існують сьогодні, та толерантне ставлення до дітей, які не чують.

«Для нас є важливою думка дітей, їхнє бачення щодо вирішення різних питань, що стосуються їхнього життя. Діти мать право бути почутими, і ми здійснюємо низку заходів щодо залучення їх до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування. Одним із таких заходів є створення Дитячої дорадчої ради», — зазначають в управлінні «Служба у справах дітей».

«Ми у Львові маємо сильну сторону — участь молоді. Тому в нас є молодіжні та дитячі структури на кожному рівні, починаючи від шкіл, дорадчих, студентських та молодіжних рад. Із кожним віком тебе чують. Завжди є спосіб достукатись до влади. Також багато молоді є активними в громадських організаціях. Така співпраця повинна розвиватись», — зазначила Лідія Давида.

Джерело: Mediastar