Будівлю прокуратури Львівської області відкриють для екскурсій

14 Листопада 2019 16:05
Будівлю прокуратури Львівської області відкриють для екскурсій
Будинок прокуратури Львівської області

Будівлю прокуратури Львівської області на просп. Шевченка, 17-19 у Львові, яка є пам’яткою архітектури початку XX ст, вперше відкривають для екскурсій. Першими на екскурсію у прокуратуру зможуть потрапити студенти юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка, а згодом і всі охочі.

У четвер, 14 листопада, прокуратура Львівщини поширила відеоролик, у якому анонсується можливість проведення екскурсій у будівлі.

«Відкриваємо прокуратуру. Відтепер можна помилуватися інтер’єром а також дізнатись цікаві історії про саму споруду. Ласкаво просимо!», – запрошує у ролику прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Прес-секретарка прокурора Львівщини Юлія Шевченко у коментарі ZAXID.NET розповіла, що механізм проведення екскурсій у будівлі ще розробляється. Спершу на екскурсії туди безкоштовно водитимуть студентів юридичного факультету, зокрема, майбутніх прокурорів. Разом із тим, прокуратура готується укласти угоду із державною установою чи організацією, які здійснюють екскурсії історичним Львовом, відтак оглянути інтер’єр будівлі зможуть усі охочі. З цього приводу тривають переговори із Львівською міськрадою.

«Звичайно, відвідувачі всюди ходити не зможуть. У нас є розроблений маршрут – покажемо малий та великий актові зали, коридори з дерев’яним оздобленням, хол та сходи, оздоблені мозаїками, вітражі», – розповіла Юлія Шевченко.

Зазначимо, будинок прокуратури Львівської області зведений ще на початку XX століття. Спочатку у ньому розміщувалася Торгово-промислова палата, яку урочисто відкрили 3 липня 1910 року. Архітекторами стали відомі на той час Альфред Захаревич і Тадеуш Обмінський. Львівська прокуратура розташувалась у кам’яниці у 1990-их роках і з того часу вперше відчиняє свої двері для екскурсій.

 

Джерело: zaxid.net