Творчість  Возницького Андрія – випускника Львівського училища прикладного мистецтва ім. Труша.

1 Червня 2018 10:40

Українець Возницький Андрій відкрив для себе світ мистецтва ще  змалечку, коли він починав домальовувати власні малюнки до репродукцій картин у художніх альбомах. У юнацькі роки захоплювався творами відомих британських скульпторів Генрі Мура та Барбари Хепуорт, одного із засновників стилю абстрактної скульптури – французького скульптора румунського походження Костянтина Бранкузі. Згодом хлопець вирішив розвивати свій талант і вступив до Львівського училища прикладного мистецтва ім. Труша на відділення скульптури.

Після завершення навчання працює над різними проектами, в тому числі над дизайном інтер’єрів та зовнішнього середовища, паралельно працює над скульптурою. Саме аналіз природних форм Андрій Возницький вважає підґрунтям для створення декоративної та монументальної пластики, вкладаючи в роботу енергію динаміки та статики, намагаючись вести діалог з оточуючим світом. Абстрактні форми, жіночі та чоловічі фігури об’єднує певна система формотворення.

Автор створює скульптури з бетону та дерева, але улюбленим матеріалом є бронза. Саме вона спроможна нести всі ті зобов’язання, які задає автор і повною мірою відтворювати ідеї та задуми митця. Наразі художник працює над серією робіт «Тягар», яка є частково автобіографічною, де відображаються внутрішні емоційні переживання. Також митець пробує себе в живописі. Роботи беруть участь у вітчизняних виставках та присутні в численних приватних колекціях в Україні, Великобританії, Бельгії, Сполучених Штатах Америки.

Джерело: UKRAINE FRT NEWS