“Вчителя майбутнього” цьогоріч визначатимуть у Львові

21 Квітня 2018 21:11

Найбільш представленою серед топ-20 вчителів минулого року була Львівська область із чотирма викладачами.

фото: neon-creative.com

ФОТО: NEON-CREATIVE.COM

Компексний іспит Global Teachers Prize Ukraine-2018 для топ-10 претендентів пройде у Львові. Про це повідомила організаторка премії, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин під час фестивалю освіти «Вчителі майбутнього». Вона наголосила, що найбільш представленою серед топ-20 вчителів минулого року була Львівська область із чотирма викладачами.

Досягненнями премії організаторка назвала зростання поваги до професії вчителя. Переможець Пауль Пшенічка з’явився у топ-100 впливових людей України за версію журналу «Фокус», фото топ-5 вчителів з’явилися у глянці L’officiel.

Педагоги, що увійшли до топ-20 відзначають, що участь у конкурсі додала їм впевненості і командного духу для втілення змін у школах. Вчителька початкових класів Львівської школи № 73 Ольга Зелінська стала тренером Нової української школи і поширює свій досвід для інших вчителів.

Вчителька Червоноградської школи №1 Анна Савіцька, яка разом з учнями створює роботів та активно використовує смартфони на уроках, зазначила: «Коли ми приїхали на обмін досвідом у Брюссель, нам тільки показували, як працює система Moodle. А ми давно вже її використовуємо, і я навіть створила свою власну освітню платфому. Це ж стосується і STEM-освіти, ми це також практикуємо з дітьми на уроках».

Читайте також: Нестандартні уроки. Як навчання у львівських школах стає цікавим

Українська школа повільніше втілює реформи, а за змістом компетентностей не відстає від світу, вважає вчителька вчителька Івано-Франківської школи Яворівського району Оксана Окулова: «Я своїм прикладом показую учням і вчителям, що провінційність, це не те, де ти живеш, а коли ти себе обмежуєш. Треба в себе вірити».

Вчитель захисту вітчизни у  Класичній гімназії при ЛНУ ім. Франка Сергій Харху презентував сигнальну книгу з досвідом 20 найкращих вчителів України. І висловив амбіцію, аби ця книга була перекладена англійською та з’явилася на Amazon.

Прийом заявок на цьогорічну премію триває до 30 черня. Переможець отримає 250 тисяч гривень та низку можливостей для професійного розвитку.

Джерело: Твоє місто