У Львові відзначили річницю Пластової присяги

15 Квітня 2018 18:24
Пласт святкує річницю першої присяги

У суботу, 14 квітня, на площі перед пам’ятником Іванові Франку у Львові відбулись заходи з нагоди святкування 106-ї річниці першої пластової присяги. Усіх учасників заходу привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Крім того, біля львівської Ратуші вивісили пластове знамено.

«Дуже мало у світі є організацій, які мають більше, ніж 100 років. І для громади міста Львова, для усіх українців – це велика честь, що ми маємо в Україні Пласт. Я переконаний, що охочих бути пластунами є в десятки, сотні разів більше, ніж є сьогоднішні можливості Пласту. Я точно знаю, що кожен хлопець чи дівчина, які пройшли вишкіл Пласту, є хорошими українцями і хорошими управлінцями. Тому я би дуже сильно хотів, щоби всі працівники міської ради були вихідцями з Пласту», – сказав Садовий.

Він також зазначив, що у четвер, 19 квітня, на розгляд депутатів міської ради, винесуть питання про виділення ще 1 млн грн для того, щоби зробити усі ремонтні роботи в Будинку Пласту у Винниках.

«Також перед нами стоїть завдання привезти до ладу Пластовий будинок на вул. Шептицьких. І я би хотів, щоби усі Станиці, які є у місті Львові, були доглянуті і були натхненні для того, щоб люди там мали велике бажання працювати», – додав міський голова Львова.

Окремою відзнакою за розвиток духовно-культурних цінностей української молоді, вірність національній ідеї, щоденну невтомну працю й реалізацію корисних ініціатив та з нагоди 106-ї річниці від дня створення Національної скаутської організації України «Пласт» нагородили пластуна-сеньйора Олеся Криськіва.

Після літургії та церемоніалів біля пам’ятника Івану Франкові вже традиційним вимаршем пластуни вирушили до Личаківського кладовища для вшанування пам’яті полеглих героїв та засновників Пласту.

Джерело: Zaxid.net