З’явився шанс врятувати водогінну вежу, монастир і дві львівські вілли

23 Лютого 2018 18:53

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на прес-службу Львівської міськради, міністерство культури внесло чотири львівські споруди до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Йдеться про віллу “Ломниця” на вул. Сахарова, 62а, монастирський комплекс ордену кармелітів босих на вул. Персенківка, 10 – вул. Стрийська, 45; водогінну вежу у Стрийському парку, а також віллу на вул. Свєнціцького, 16.

“Ще минулого року відбулося засідання експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Три об’єкти культурного спадщини Львова – будинок “Ломниця”, монастирський комплекс ордена кармелітів босих та водогінну вежа у Стрийському парку – було рекомендовано занести до Держреєстру нерухомих пам’яток України. Документація для внесення цих об’єктів культурної спадщини Львова до держреєстру була подана ще в 2015 році”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, звернення щодо внесення до держреєстру вілли на вул. Свєнціцького, 16 у Мінкульт надіслали в листопаді 2017 року – після того, як невідомі знищили у будинку тимчасову покрівлю, встановлену для захисту від руйнування.

Зазначимо, внесення до державного реєстру нерухомих пам’яток означає, що ці об’єкти офіційно беруться державою під охорону.

Джерело: depoЛьвів