“Мандри” розпочнуть презентацію нового диску зі Львова

18 Лютого 2018 22:12

3 березня в рамках ювілейного туру “Час Летить” відомий український гурт «Мандри» дасть одразу два концерти на сцені Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької у Львові.

Лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко (Фома)
Лідер гурту “Мандри” Сергій Фоменко (Фома)

Також на сцені театру учасники гурту запрезентують свій новий диск «Час летить». Створили його після чотирирічної перерви у музикуванні. Адже з початку Революції гідності Фома став їздити світом – Європою та Сполученими Штатами – презентував мистецьку виставку «Майдан. Україна. Шлях до свободи». Аби всі знали, що в Україні війна.

Лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко (Фома)
Лідер гурту “Мандри” Сергій Фоменко (Фома)

“У Києві перед новим роком ми зробили презентацію альбому “Час летить” для друзів. А саме зі Львова ми розпочинаємо великий тур Україною»,- зазначив Фоменко.

Потрібно зазначити, що диск “Час летить” – це підсумок 20-річної діяльності гурту «Мандри». Як каже Фома, це крапка і водночас старт нового етапу. Адже гурт співпрацюватиме з друзями-музикантами, що поділяють їхній патріотизм. Деякі пісні вже записані спільно з гуртами «Vacя Club» та «The ВЙО».

Влітку минулого року музиканти возили пісні, що увійшли до диску, на прифронтові території: в Авдіївку, Торецьк, Волноваху, Маріуполь, Бахмут і в Попасну.

«Перша база, де ми грали, вся була прострілена. І комбат, коли побачив, що ми приїхали, каже: «Мені нафіг не потрібен той концерт! Ви зараз почнете грати – зараз почнуть у нас стріляти. В нас вчора було три «300», позавчора – один «200». Ви маєте розуміти, що ви робите!». Ми почали грати. Через 15 хвилин позбігалися люди, хто міг, із позицій. Був фантастичний концерт! Очі у всіх горіли! Люди настільки розслабилися. Це було так потужно!», – розповів фронтмен гурту «Мандри» Фома (Сергій Фоменко).

Наталка РАДИКОВА