Річард Бренсон радить бути щасливими

14 Січня 2018 17:45
Річард Бренсон. Фото: Twitter

Мільярдер Річард Бренсон  написав лист з надією, що його слова допоможуть іншим знайти справжнє щастя, на яке вони заслуговують у 2018 році.

«Шановний незнайомцю!

Ми не знайомі, проте я відчуваю, що Вам ведеться нелегко, і я хотів би допомогти Вам. Я хочу бути відкритим і чесним з Вами, і допомогти Вам зрозуміти, що щастя не є привілеєм окремих осіб. Воно може бути Вашим, якщо Ви дасте йому час розвинутися.

Це нормально – нервувати, боятися і сумувати: я, звісно, у своєму житті відчував це. Я змагався зі своїми найбільшими страхами знову і знову. Я обдурював смерть у багатьох пригодах, бачив смерть дорогих мені людей, терпів поразки у бізнесі, моє серце розбивали на шматки.

Я знаю, що мені пощастило жити надзвичайним життям, і більшість людей сприймають успіх мого бізнесу та багатство, яке пов’язане з ним, як те, що принесло мені щастя. Проте це не так; насправді усе навпаки. Я успішний, багатий і маю зв’язки тому, що я щасливий.

Так багато людей страждають від того, що вважають: те, що вони роблять, має принести їм щастя, проте, на мій погляд, саме у цьому і помилка. Щастя не у тому, щоб робити, а у тому, щоб бути. Для того щоб бути щасливим, потрібно свідомо налаштуватися на це. Не забудьте про список завдань, однак пам’ятайте також зазначити у цьому списку те, яким слід бути.

Діти часто запитують: «Ким ти хочеш бути, коли виростеш?». Світ чекає грандіозних прагнень: «Я хочу бути письменником, лікарем, прем’єр-міністром». Їм кажуть: підіть до школи, до коледжу, знайдіть роботу, одружіться, а потім станете щасливими. Проте це все стосується «робити», а не «бути»: здійснення мрій, планів принесе Вам радість, однак не обов’язково наділить Вас тривалим щастям.

Зупиніться і зробіть подих. Будьте здоровими. Будьте поруч з друзями та близькими. Будьте тут для когось, і нехай хтось буде тут для Вас. Будьте хоробрими. Просто хвилинку «будьте».

Якщо ви дозволите собі бути у цей момент і цінувати його, щастя не забариться. Я кажу це з досвіду. Ми побудували ділову імперію, приєдналися до обговорення майбутнього нашої планети, відвідали безліч незабутніх вечірок та познайомилися з багатьма дивовижними людьми. І хоча ці речі принесли мені велику радість, моменти, коли я просто зупинявся, щоб бути, а не робити, дали мені справжнє щастя. Чому? Дозволяючи собі просто бути,  ми дозволяємо собі поглянути на речі збоку. Спробуйте. Заспокойтесь. Будьте присутніми.

Для мене це полягає у спостеріганню за фламінго, що пролітають повз острів Некер у сутінках. Це тримати маленькі ручки моїх нових онуків. Це дивиться на зорі та мріяти побачити їх в один прекрасний день зблизька. Це слухати сімейні суперечки за вечерею. Це усмішка на обличчі незнайомця, запах дощу, пульсації хвилі, вітру у піску. Це перший снігопад взимку, а також остання гроза влітку.

Існує причина того, що нас називають людськими істотами, а не людськими вчинками. Як людська істота ми маємо здатність мислити, рухатись і спілкуватися у вищий спосіб. Ми можемо співпрацювати, розуміти, миритися й кохати, саме це відрізняє нас від більшості інших видів.

Не витрачайте свої людські таланти, переймаючись приземленими речами або тим, що Ви не можете змінити. Якщо Ви зупинитеся та почнете цінувати плоди життя, то Ваші проблеми почнуть зникати і Ви станете щасливішими.

Проте не просто шукайте щастя, коли Ви у відчаї. Щастя не повинно бути метою, воно має бути звичкою. Переключіть увагу з того, що робити, на те, щоб щодня «бути». Будьте люблячими, будьте вдячними, будьте корисними та спостерігайте за своїми думками.

Дозвольте собі бути у цьому моменті й цінувати його. Переключіться з усього, що подумки плануєте, й починайте жити. Обіцяю Вам: щастя не забариться.

З повагою,

Річард Бренсон».

Джерело: ZIK