Ващиковський їде з дводенним візитом до Львова

4 Листопада 2017 23:53

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський у суботу та неділю перебуватиме з візитом у Львові, де зустрінеться з польською громадою, відвідає місця пам’яті та проведе переговори з місцевою владою.
Про це інформує МЗС Польщі.

Зазначається, що візит розпочнеться з консульської наради в польському генконсульстві у Львові. У суботу він також зустрінеться з представниками польських організацій Львова та області.

У неділю Ващиковський відвідає месу у костелі святої Марії Магдалини, покладе квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, побуває у музеї-меморіалі “Тюрма на Лонцького” та зустрінеться з римо-католицьким духовенством у Латинському кафедральному соборі.

Крім того, глава польської дипломатії відвідає Личаківське кладовище, де покладе квіти до меморіалу “Львівських орлят” та пам’ятника воякам УГА. Він також відвідає костел святого Антонія Падуанського та проведе зустріч з представниками місцевої влади.

Глава МЗС Польщі завершить візит відвіданням будівництва Польського дому у Львові.

Нещодавно в інтерв’ю телеканалу TVP1 Ващиковський заявив, що під час візиту до Львова він говоритиме про “ситуацію щодо поляків, польсько-українські відносини, особливо в історичному контексті”.

Джерело: Укрінформ