Україна більше потребує справжньої інтелігенції, аніж моральних авторитетів

16 Жовтня 2017 23:29

В українському суспільстві повинні бути інтелектуали різних ідеологічних спрямувань, які між собою дискутують, а не моральні авторитети, які будуть говорити щось, у що ми безумовно повинні вірити.

Про це заявила журналістка, телеведуча Тетяна Даниленко в ефірі програми «Vox populi» (20:00 – 20:30 на телеканалі ZIK).

«Саме поняття морального авторитету, ще з радянських часів не зовсім властиве для тих націй, у яких з мораллю все добре. Мені здається, що Україна більше потребує справжньої інтелігенції, справжніх інтелектуалів, які б дискутували про ідеї, а не тих людей, які б говорили щось у що ми безумовно мали б вірити. В мене немає моральних авторитетів. Я знаю людей, яких я поважаю і я їм вірю, але мені не подобається саме поняття морального авторитету», – вважає журналістка.

Тетяна Даниленко переконана, що у зрілому суспільстві повинні бути інтелектуали різних ідеологічних спрямувань, які між собою дискутують, але вони не обов’язково повинні бути моральними авторитетами.

«Тому що митець, філософ чи письменник не обов’язково повинен мати високу мораль. Мораль повинне мати суспільство. Якщо в суспільстві є моральні орієнтири, якщо є розуміння що добре, а що погано, то йому не потрібні орієнтири у вигляді авторитетів, навіть моральних», – певна гостя програми.

Джерело: ZIK