На будинках Львова — вірші представників «Розстріляного Відродження»

9 Жовтня 2017 19:27

У Львові триває проект до 80-ї річниці «Розстріляного відродження». Стіни міських будинків розписують віршами поетів ХХ століття, які загинули внаслідок сталінських репресій. Активісти шукають художників та волонтерів для створення вуличних поетичних галерей.

Розписами стін віршами займається ГО «Граніт». Для цього вони попередньо погоджують площини, які можна розписати, купують необхідні матеріали та шукають художників-добровольців.

Приклади розпису, зроблені ГО «Граніт». Фото ZAXID.NET

Приклади розпису, зроблені ГО «Граніт». Фото ZAXID.NET

Цьогоріч у Львові створили вже 16 стінописів, серед них є вірші представників «Розстріляного відродження», а також їхніх сучасників. Вже є розписи з віршами Євгена Маланюка, Филиповича, Мосендза, Антонича. Також у вересні у Парку культури створили галерею віршів на сходинках. Зараз закупили матеріали для створення ще 12 стінописів і закликають добровольців зголоситися до співпраці.

«Розстріляне відродження» ‒ це діячі культури, представники інтелігенції, які були знищені сталінським режимом. У списку розстріляних 1937 року були Лесь Курбас, Микола Куліш, Матвій Яворський, Володимир Чеховський, Валер’ян Підмогильний, Павло Филипович, Валер’ян Поліщук, Григорій Епік, Мирослав Ірчан, Марко Вороний, Михайло Козоріс, Олекса Слісаренко, Михайло Яловий та інші.

 

Джерело: ЛітАкцент