Дипломати й урядовці з’їхалися до Львова на ІІ Форум партнерства

9 Вересня 2017 21:37

Сьогодні у дворику Львівської ОДА у межах Шостого «Фестивалю Партнерства» стартував ІІ Форум партнерства, на який з’їхалися представники профільних міністерств України, делегація воєводств Польщі, керівники структурних підрозділів Львівської ОДА та дипломати обох країн.

Під час форуму Партнерства відбулися дискусійні панелі та презентації програм. Зокрема, учасники Форуму порушили питання реформи медицини у контексті успішної децентралізації влади, обмінялися думками щодо діяльності органів місцевого самоврядування в процесі сталого розвитку гірських територій та розглянули складові культурної дипломатії.

«Панельні дискусії в межах Форуму партнерства є платформою для нашої подальшої співпраці. І культурно-історичні нюанси, і формування територіальних громад, і сталий розвиток карпатського регіону – це ті питання, що допоможуть українцям і полякам знайти точки дотику для спільного майбутнього», – зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

«Можливість обміну думками – це важлива складова у спільному розвитку наших прикордонних регіонів. Ця своєрідна біржа ідей та досвіду дає змогу разом спланувати та розробити стратегію спільного розвитку», – наголосив Генеральний консул Республіка Польща у Львові Рафал Вольські.

«Ці дискусійні панелі є дуже важливими для усіх. Перша панель дискусії, що стосується реформи медицини особливо вагома. Адже вона торкається кожного. І нам важливо донести нюанси нашої діяльності до усіх українців та почути від польських колег про їхній досвід у цій галузі»,- наголосив заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

У межах Фестивалю партнерства відбувається також презентація на промоційних стендах туристичних продуктів та освітніх програм як Львівської області, так і польських воєводств. А також перегляд польських та українських короткометражних фільмів. Читайте більше тут:

Джерело: ZIK