На Золочівщині відбулося свято “Світло Маркіяна”

7 Серпня 2017 23:27

У неділю, 6 серпня, на Підлисецькій горі Білій, що у Золочівському районі, біля величавого пам’ятного хреста, спорудженого у 1911 році до 100-річчя від дня народження будителя національної свідомості українців Галичини отця Маркіяна Шашкевича, відбулося духовно-мистецьке свято «Світло Маркіяна».

Розпочалися урочистості архієрейською літургією, яку відслужив митрополит Львівський Ігор Возьняк. Також священики, за очільництва митрополита, відслужили поминальну панахиду на могилі вояків УГА, які тут загинули у 1919 році в боротьбі з поляками

Після богослужінь розпочалася мистецька частина програми свята «Світло Маркіяна» за участі народного аматорського хору «Первоцвіт», поета-пісняра Теодора Кукурузи та інших митців.

Зі словами про отця Маркіяна виступили поети, письменники, громадські діячі та політики Львівщини.

В урочистостях також брали участь пластуни, військовослужбовці строкової служби, ветерани російсько-української війни на Донбасі, представники громадськості, зокрема, об’єднання українок «Яворина», братерської організації чоловіків-католиків «Лицарі Колумба» та працівники Національного природного парку «Північне Поділля» до заповідних територій якого й належить гора Маркіяна Шашкевича.

Джерело: ZIK