Скільки грошей витрачає Львів на учасників АТО

5 Травня 2017 13:24

Фото: ЧаРівне.інфо

В управлінні соціального захисту Львівської міськради підготували зведену таблицю видатків з міського та державного бюджету, які направляють на різноманітні соціальні гарантії та пільги для учасників АТО у Львові.

Джерело  розповість, скільки коштів направляють на забезпечення соціальних гарантій бійцям АТО та порівняє інформацію про муніципальні допомоги у інших міста України.

У 2017 році в міському бюджеті передбачено 121 млн 617 тис. гривень на виплату одноразової матеріальної допомоги бійцям АТО та членам сімей загиблих, а також на надання пільг та інших соціальних гарантій. З державного бюджету на надання допомоги учасникам АТО виділено 57 млн 46 тис. грн.

Одноразова матеріальна допомога

Зокрема, на 1200 дітей учасників АТО передбачено 3 млн грн за програмою оздоровлення чи відпочинку – 2500 гривень на дитину.

85 воякам, які постраждали внаслідок АТО, передбачено одноразову виплату у розмірі трохи більше 9 тисяч гривень.

До дня Св. Миколая, дітям загиблих чи безвісти зниклих учасників АТО передбачено виплату 10 тис. грн.

Також, передбачена грошова компенсація за належні для утримання жилі приміщення деяким категорія осіб, які захищали цілісність, незалежність та суверенітет України та членам їх сімей у розмірі 3,5 млн грн з міського бюджету. Ще 18 млн 220 тис. грн. передбачено з держбюджету.

Інвалідам І-ІІІ групи, з числа учасників АТО передбачена грошова компенсація на витрати пов’язані з реабілітацією чи санаторно-курортним лікуванням. Скористались цим 135 учасників АТО. На це міського бюджету пішло майже 1,7 млн грн.

Ще по 10 тисяч передбачено для учасників АТО – мешканців Львова, які потребують дороговартісного лікування.

Батькам загиблих чи зниклих безвісти учасників АТО, або померли внаслідок травм та поранень отриманих в зоні АТО передбачено грошову виплату до Дня Батька та Дня Матері у розмірі 5 тис. грн.

15 млн 600 тис. грн виділено з  держбюджету для виплати одноразової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій та членам сімей загиблих.

6 млн 629 тис. грн з держбюджету передбачено у разі загибелі, інвалідності, часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцям, військовозобов’язаним, резервістам, які призвані на навчальні спеціальні збори, або для проходження служби у військовому резерві.

Пільги

З держбюджету виділено 13 млн 600 тис. грн на оплату вартості житлово-комунальних послуг учасникам АТО. На ту ж статтю видатків, з міського бюджету передбачено 907 тис. грн. Пільги на ЖКП отримують більше 4500 учасників АТО.

На санаторно-курортне лікування, психологічну реабілітацію та професійну реабілітацію учасників АТО з держбюджету виділено майже 3 млн 100 тис. грн.

70 бійцям-добровольцям, статус яких підтверджено Львівською облрадою передбачено 75-% знижку на оплату квартплати на комунальних послуг. На це з міського бюджету виділено 472 тис. грн.

Також, 154 члени сімей загиблих, чи зниклих безвісти, або померли внаслідок поранення чи травм, отриманих в зоні АТО надається 50-% знижка на оплату квартплати на комунальних послуг. На це з міського бюджету виділено 400 тис. грн.

Інші соціальні гарантії

На забезпечення безкоштовним харчуванням учнів шкіл та вихованців ДНЗ Львова з міського бюджету передбачено 6 млн 666 тис. грн. Таку допомогу отримують 2770 дітей учасників АТО. Ще 1 млн 70 тис. грн. передбачено на оздоровлення дітей учасників АТО та 65 тис. грн на надання безкоштовного навчання у школах естетичного виховання Львова.

Що у інших містах?

За словами депутата Львівської міської ради Олени Пасевич, на Всеукраїнському форумі місцевих програм з підтримки учасників АТО, який відбувся 27-28 квітня у Львові, програми Львова визнано найкращими серед усіх програм обласних центрів України, а одноразову допомогу бійцям у розмірі 100 тис. грн – знаменитою Львівською програмою.

«Програма Львова зайняла перше місце серед 22 обласних центрів і областей України. Також були відзначені різні програми Києва та Львова, тобто ми систематизували всю інформацію, є цікаві напрацювання. Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій – такого типу єдина комунальна установа в Україні, і програму допомоги по 100 тисяч у всіх містах називають знаменитою Львівською програмою», – розповіла депутата Львівської міської ради Олена Пасевич.

Загалом, станом на травень 2017 року у Львові на обліку перебуває 4662 учасника АТО, з них 133 інвалідів війни, 36 – бійців добровольців та 154 члени сім’ї загиблого (неповнолітні діти, дружина і батьки загиблого). Загиблих львів’ян є 54.

Джерело: leopolis.news